Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

" γήπεδο " τώρα και ο Λίβανος, ο πόλεμος μετακομίζει ...

φώτο «Xιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον νότιο Λίβανο» δήλωσε  ο υπουργός του Λιβάνου που συντονίζει την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Νάσερ Γιασίν.


Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ  ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ...

Σήμερα μόλις 
"Τουλάχιστον 274 άνθρωποι, εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες, σκοτώθηκαν σήμερα στις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σε συνέντευξη Τύπου, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων.

Επίσης 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα. Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα είπε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων."
"Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι έπληξαν σήμερα περίπου 800 στόχους που συνδέονται με το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Μπεκάα. «Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν κτίρια στα οποία η Χεζμπολάχ έκρυβε πυραύλους, εκτοξευτές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και άλλες τρομοκρατικές υποδομές», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση."
 Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Επισημαίναμε πριν 24ωρα :

Ο Λίβανος θα έχει το μέλλον της Συρίας; τις επόμενες μέρες ...

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Πρέπει να ξεκινάει δυναμικά ο Ισραηλινός στρατός να προωθείται στον Νότιο Λίβανο για να φτιάξει κατά αρχάς μια ζώνη που θα εμποδίζει την ρίψη των Ρουκετών προς το Ισραήλ .
Φαίνεται ότι η επιχείρηση εξουδετέρωσης μέσω εκρήξεων των ασύρματων δικτύων της Χεζμπολάχ να ήταν προκαταρκτική ενέργεια για αυτό που έρχεται .
Αυτή όμως η εισβολή στον Λίβανο θα έχει κατά αρχάς νέα παγκόσμια αντιπαράθεση μεταξύ των σημερινών γεωπολιτικών πόλων και μπορεί να εμπλέξει και άλλα κράτη που θα θελήσουν να στήσουν γραμμές αναχωμάτων στην προέλαση αυτή των Ισραηλινών .
Η Τουρκία σε αυτή την συγκυρία έχει να παίξει τον δικό της ρόλο, αλλά και η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση γιατί η φωτιά τώρα θα καίει πιο κοντά.
Η εισβολή στον Λίβανο έχει επίσης αναφορά και σχέση με την υφαλοκρηπίδα του και τα ενεργειακά κοιτάσματα σε αυτήν. 
Η Μέση Ανατολή έχει το δικό της έντονο χρώμα στις πολεμικές αντιπαραθέσεις, πολύ διαφορετικό από τα πολεμικά πεδία στην Ουκρανία και αυτό γιατί μάχονται διαφορετικές στρατιωτικές μονάδες που δεν αναφέρονται πάντα σε μια κεντρική διοίκηση .
Ο Λίβανος μπορεί να έχει το μέλλον της Συρίας πολύ σύντομα και αυτό θα δυναμιτίσει όλη την Περιοχή προς την Μεσοποταμία , Περσικό Κόλπο , Στενά του Άντεν και Ορμούζ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας