Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Σε κάποιες γωνιές του πλανήτη στα Κυριακάτικα γεύματα γίνεται τέτοια χαρά γιατί τους ταΐζει ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ημών Ιησούς Χριστός

 


Το σημερινό φιλανθρωπικό γεύμα, Κυριακή 21.08.2022, προσέφερε ο Γέροντας Πατήρ Δαμασκηνός Γρηγοριάτης σε 498 συνανθρώπους μας, μεταξύ των οποίων 343 άπορα παιδιά της Ιεράς Επισκοπής Γκόμας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τον ευχαριστούμε για την ανιδιοτέλεια, την αυταπάρνηση ως και τη θυσιαστική του αγάπη. Ο Χριστός και η Παναγία να τον ευλογούν πάντοτε!


Le repas de charité d’aujourd’hui, dimanche 21.08.2022 a été offert par le Révérend Père Damaskinos Grigoriatis à 498 de nos semblables, dont 343 enfants démunis du Diocèse de Goma/ Patriarcat d’Alexandrie. Nous le remercions pour son altruisme, son abnégation et son amour sacrificiel. Que le Christ et la Sainte Vierge Marie le bénissent toujours !



πηγή

Timotheos Ntumba

ΕΙΧΑΜΕ γράψει παλαιότερα
" Μακαριστός Αρχιερέας από την Ελλάδα παρουσιάζεται σε Ιεραπόστολο και τον βοηθάει εις το έργο του"


η Δύναμη της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περνάει τας ηπείρους με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός γιατί είναι το ίδιο το ΦΩΣ

στο άρθρο μας " ψήθηκε" δίπλα σε μεγάλους Ιεραπόστολους και σήμερα δίνει τον δικό του αγώνα 
θέλουμε να συμπληρώσουμε και την εξής συγκλονιστική μαρτυρία 


Πολλές φορές μιλήσαμε και μεταφέραμε φωτογραφικό υλικό απο την Ιεραποστολική δραστηριότητα του Αρχιμανδρίτη πατρός Τιμοθέου Ντούμπα στο Αν. Κογκό και το κάναμε αυτός ως δείγμα ότι συμπορευόμαστε με τα μικρά αδέλφια μας εκεί κάτω που δέχονται και βιώνουν τον Ευαγγελικό Λόγο.
Θεωρήσαμε σκόπιμο να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία από την διαδρομή αυτού του Ιεραπόστολου που σήμερα είναι ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας στην αφιλόξενη και σκληρή αυτή περιοχή που όμως φιλοξενεί ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ και σήμερα ο ίδιος μαρτυρεί/

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Ευχαριστώ θερμά τον μεριμνήσαντα υπέρ εμού, Σεβασμιώτατο, σοφό Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρό Μελέτιο Καλαμαρά.

Τον ευγνωμονώ για όλα όσα μου προσέφερε, όσες φορές τον συναντούσα είτε στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης είτε στην Επισκοπική του κατοικία.

Προσεύχομαι συνεχώς για την ανάπαυση της ψυχής του.

Πολλές φορές τον έχω δει στον ύπνο μου να με συμβουλεύει και να με καθοδηγεί.

Δημοσιεύω ταπεινά μερικές από τις Επιστολές του που μου έστελνε στην Αφρική με τόση αγάπη και πατρική τρυφερότητα.



Ήταν στενός φίλος με τον Γέροντά μου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής Τιμόθεο Κοντομέρκο.

Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Γκόμας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας .
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com