Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ θα σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό.


Σήμερα εορτάζει στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ( της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) 

ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.

 Καθότι τα μάτια μας βλέπουν αυτό που γίνεται με δόλιο τρόπο. 

Μα δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς υπεύθυνος να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει γιατί γίνονται όλα αυτά; 

Και επειδή δεν υπάρχει, η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ θα πιάσει την σκούπα και δη η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ, όπως έκανε παλαιότερα.

Η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ δεν φυλάει απλώς τις πόρτες από τους βαρβάρους τούρκους, αλλά θέλει και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της – ΕΛΛΑΔΑ παστρικά καθαρό.
Τίποτε δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ, σε όλα υπάρχει η σημειολογία του ΟΥΡΑΝΟΥ.
Είναι γνωστό το περιστατικό και μπορεί να επαναληφθεί μέσα από τις επερχόμενες γεωπολιτικές, κοινωνικές, τεκτονικές και ενδημικές (λοιμικές) συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβήρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανάσταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε.
Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ό καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τι θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;». Μία φορά πού προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυναίκα – ήταν ή Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε.
Τού παίρνει την σκούπα από το χέρι και τού λέει: «Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά· εγώ θα σκουπίσω». Και άρχισε να σκουπίζει. Υστέρα εξαφανίσθηκε μέσα στο Ιερό. Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε ή Παναγία.» Πηγή: Γέροντος Παισίου Αγιορείτου – Λόγοι Β΄- Πνευματικη Αφύπνιση
Όταν παρευρισκόμαστε ενώπιον της ΕΦΕΣΤΙΑΣ αυτής ΕΙΚΟΝΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ παρακαλούμε τον Προσμονάριο να ψάλλουμε το «Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια…» γιατί τότε το αυστηρό πρόσωπο της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ χαμογελάει βλέποντας προς την καθ ημάς Ανατολή.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
(αναδημοσίευση από την 24 Οκτωβρίου 2019)