Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ-ΚΕΣ Διαπιστώσεις. Η επίσκεψη ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Κιέβου στην Ελλάδα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Εν ολίγοις

Βγήκε ένας ιερό - κονδυλοφόρος και είπε με παρρησία μεγάλου καρδιναλίου:

" αυτοί που αντιτίθενται στην  επίσκεψη του Επιφανίου Κιέβου στην Ελλάδα αρχές Σεπτεμβρίου είναι πράκτορες των Ρώσων"

Δεν τον ακούσαμε όμως να αναφέρει για Αμερικανούς πράκτορες και υπηρεσίες .

Δεν τον ακούσαμε να λέει στους πιστούς που ανησυχούν,  έτσι απλά να το  πει  " πέστε αδελφοί μου στα γόνατα και "κατασκοπεύσατε" το ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ να λύσει τις παρεξηγήσεις για να πορευτούμε εν  ειρήνη"  .

Από την υπερδεκαετή γεωπολιτική ανάλυση που κάνουμε για χατίρι της αλήθειας και της ομολογίας μόνο,  γνωρίζουμε τα ρωσικά εκκλησιαστικά παίγνια με σκοπό να υπερκεράσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας που είτε με τον  Παναγιώτατο Βαρθολομαίο, είτε δίχως αυτόν, αλλά με άλλον στο μέλλον, θα είναι αιωνίως το σημείο αναφοράς της Ρωμιοσύνης.

Γνωρίζουμε  και τα παίγνια των Αμερικανών να χρησιμοποιήσουν κάποια εκκλησιαστικά κέντρα  στον χειρισμό τεράστιων γεωπολιτικών περιοχών.

Μόνο οι Κινέζοι δεν απασχόλησαν το εκκλησιαστικό αυτό εργαλείο για να διαχειριστούν τα συμφέροντα τους.

Που φτάσαμε αδελφοί;

Στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων Ρώσοι και Αμερικανοί δημιουργούν εκκλησιαστικές παρεξηγήσεις σχίσματα νέας αταξίας.

Αν το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας ως εκκλησιαστικό γνήσιο προϊόν της Συνόδου του Κολυμπαρίου που για κάποιους θεράπευσε ιστορικα- εκκλησιαστικά κενά αποφέρει ευλογίες θα φανεί στις μέρες μας;

Προς το παρόν βλέπουμε ποταμούς αίματος, Ορθόδοξους να κατακρεουργούνται μεταξύ τους στην Ουκρανία , ενώ ο πονηρός χειροκροτεί και κάποιοι ταγοί να  κάνουν δημόσιες σχέσεις προβολής. Φυσικά αυτά δεν συνιστούν ευλογίες άλλα...

Είπαμε λοιπόν ότι θα φανεί αυτό αν έχει ευλογία άνωθεν , αλλά οι πιστοί πρέπει να αρθούν στο ύψος των πειρασμών, να δείξουν σύνεση, φρόνηση, υπομονή και Πίστη ότι ο Άγιος Θεός θα αποκαταστήσει την Ειρήνη την πάντα νουν υπερέχουσαν, σύμφωνα με το δικό ΤΟΥ  σχεδιασμό και να παρακαλέσουν τον ΚΥΡΙΟ να τους δώσει την δύναμη της ομολογίας τώρα που μας περικύκλωσαν θηρία μέσα - έξω.

Από αυτούς που εύκολα ρίχνουν μπετόν- λάσπη, άραγε άκουσαν την γνωστή φράση του Αγίου Παϊσίου, ότι όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο θα καταστραφεί;

Ή άκουσαν την νεόφερτη φράση, ότι είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας;

Μπορεί να δοθεί άραγε απάντηση;

Αποβραδίς της Αγίας Μαρίνας φέτος το καλοκαίρι  ένα πολεμικό αεροπλάνο της Ουκρανίας φορτωμένο με 11,5 τόνους πυρομαχικά  πέφτει και εκρήγνυνται με το φορτίο του θανάτου στον κάμπο των Φιλίππων ( περιοχή Αντιφιλίππων)  και  αμέσως μετά σε μικρό  διάστημα μαθαίνουμε για την επικείμενη επίσκεψη του Επιφανίου του Κιέβου στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου τον Σεπτέμβριο

Συγκυρία -Σύμπωση - ΣΗΜΕΙΟΝ ΘΕΟΥ;

Το τρίτο φαίνεται πιο ισχυρό ενδεχόμενο γιατί με μεγάλο ΘΑΥΜΑ σώζονται αθώοι στα γύρω χωριά του κάμπου όπου έπεσε το αεροπλάνο και έτσι δεν είδαμε τις γνωστές καθημερινές εκατόμβες της Ουκρανίας.

Από μακριά βλέπουμε τον πόλεμο και φαίνεται να κάνουμε τα πάντα για να τον φέρουμε πιο κοντά μας;

Ο Άγιος Θεός βοηθός να αποφύγουμε να ταξιδέψουμε στην καρδιά του σκότους και αυτό θα το πετύχουμε με το σωστικό σκάφος της εκκλησίας μας.

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας.