Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Αποφεύγουν να πούνε την επισιτιστική κρίση ως ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ γιατί πονάει στα αυτιά και στα στομάχια.


Προσπαθούν να αποφύγουν την λιμοκτονία που προκάλεσαν αλλά δεν... 
Διαβάζουμε 
.Οι ΗΠΑ αγοράζουν τεράστιες ποσότητες ουκρανικών σιτηρών που προορίζονται για χώρες που κινδυνεύουν από λιμό
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, αποκάλυψε στο Associated Press ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν τις προσπάθειές τους να αγοράσουν περίπου 150.000 τόνους σιτηρών από την Ουκρανία, τις επόμενες εβδομάδες, για να τους προσφέρουν σε χώρες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η αναμενόμενη αποστολή είναι περισσότερο από εξαπλάσια της ποσότητας σιτηρών που μεταφέρεται επί του παρόντος από το πρώτο πλοίο που οργανώθηκε από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού από την Ουκρανία στο Κέρας της Αφρικής, όπου ο πληθυσμός κινδυνεύει από την πείνα.

Μιλώντας με ανθρώπους στη βόρεια Κένυα που πλήττεται από την ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής, ο Μπίσλεϊ είπε ότι μια ομάδα γυναικών είπε στο Associated Press ότι η τελευταία φορά που είδαν βροχή ήταν το 2019.

Περιοχές της Αφρικής αντιμετωπίζουν χρόνια ξηρασία, η οποία θα μπορούσε να ωθήσει τμήματα της καφέ ηπείρου, ειδικά τη γειτονική Σομαλία, σε λιμό.

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, λέει ο οργανισμός, ενώ το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού αποκάλυψε ότι 22 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα στην Αφρική.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κηρύξουμε λιμό τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο Μπίσλεϊ.

Ο  Μπίσλεϊ είπε ότι το αργό άνοιγμα των λιμανιών της Ουκρανίας και η προσεκτική κίνηση των φορτηγών πλοίων μέσω του Εύξεινου Πόντου δεν θα λύσουν αμέσως την παγκόσμια κρίση επισιτιστικής ασφάλειας

.Ο πολίτης Χασάν Μαχμούντ, από την πλευρά του, είπε στον Μπίσλεϊ: «Μην μας ξεχνάς», και στη συνέχεια συνέχισε: «Ακόμα και οι καμήλες έχουν εξαφανιστεί... ακόμα και τα γαϊδούρια παραδόθηκαν».

Nziv.net

 Περισσότερα στο Βαλκανικό Περισκόπιο και στον παρακάτω σύνδεσμο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

περισσότερα στο