Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

H μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπων στην Ιστορία της Ουκρανίας ξεκίνησε . Φοβούνται πυρηνικό ατύχημα ή πάνε για σύγκρουση μετωπική σε μεγάλο εύρος ή πάνε για συνθηκολόγηση;

Σύμφωνα με το Politico, ανήμπορη να παράσχει ασφάλεια ή βασικές υπηρεσίες για σχεδόν 750.000 ανθρώπους σε περιοχές όπου οι μάχες είναι πιο σφοδρές, η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιμένει τώρα ότι πρέπει να μετακινηθούν. Πάνω από 12 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου, οι περισσότεροι από αυτούς εντός της χώρας.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε για πρώτη φορά στην ανατολική Ουκρανία το 2014, οι κάτοικοι των κατεχόμενων ή απειλούμενων περιοχών έλαβαν ελάχιστες οδηγίες ή υποστήριξη για να φύγουν ή υποστήριξη για την παροχή βασικών υπηρεσιών όπως το νερό και οι μεταφορές.

«Οι άνθρωποι έμειναν μόνοι με τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Βολοντιμίρ Γιαβόρκι του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών, μια οργάνωση παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όλα αυτά ερμηνεύονται ως εντολή εκκένωσης του ανατολικού μετώπου. Η υποχώρηση δεν αποκλείεται να συνδέεται με συνθηκολόγηση για τη λήξη του πολέμου με διχοτόμηση της Ουκρανίας.


Όμως αν τα παραπάνω συνδυαστούν με αυτά που ανακοινώθηκαν το πρωί... κάτι άσχημο ετοιμάζεται.
Ραγδαίες εξελίξεις: Ο βρετανικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για πόλεμο με τη Ρωσία - Οι επίσημες οδηγίες
Επιπλέον, στους Βρετανούς στρατιωτικούς συστήθηκε επίσης να αρχίσουν να προετοιμάζουν τους αγαπημένους τους για μια τέτοια εξέλιξη
Ο βρετανικός στρατός έχει λάβει επίσημες πλέον συμβουλές ώστε να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία για να συμμετάσχει στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας, σύμφωνα με την Daily Mirror.