Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

H ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ο σουλτάνος στην Κόκκινη Μηλιά

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Απερχόμενος ο Αύγουστος και   ο ΟΥΡΑΝΟΣ μας χαρίζει ΤΙΜΙΟ ΔΩΡΟ, την ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ το μοναδικό τεθησαυρισμένο ΣΕΒΑΣΜΑ που έχουμε από την επίγεια βιωτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ . 

ΖΟΥΜΕ παράξενες ημέρες , ας μην γελιόμαστε δήθεν φίλοι και εχθροί δούλεψαν για να εισέλθει το βδέλυγμα του νεοθωμανισμού μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 

Σκοπός τους είναι να μας πούνε «-Έλληνες εκεί δεν έχετε κανένα μέλλον» 

Φυσικά τον Ουρανό δεν τον ρώτησαν και προχωρούν κανονικά για την επαλήθευση της τιμωρίας τους κατά την προφητεία  «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τρίχρονο δαμάλι θα πλεύσει»

Όταν οι απόγονοι των σταυροφόρων πάρουν το μάθημα τους στα ΣΤΕΝΑ εκ των γεωπολιτικών συγκυριών, αποκαμωμένοι από τις παγκόσμιες πολεμικές κακουχίες σαν μοναδική λύση για αυτούς που θα βρίσκουν, θα είναι  να δώσουν την Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες.

Και όλα αυτά προελέχθηκαν από τα αψευδή χείλη του πνευματοκίνητου λόγου των Αγίων Πατέρων μας. 

Η ΠΟΛΗ  τότε εκτός από την ανοικοδόμηση της θα χρειάζεται και ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟ . 

Και τότε τα Ιερά Σεβάσματα της Ορθοδοξίας που φυλάσσονται στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ θα την " επισκεφτούν" , όπως σήμερα επισκέπτονται διάφορες Ελληνικές Πόλεις που δέχονται την Αγιαστική χάρη τους. 

Να γιατί μέσα σε όλα ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τόνιζε « το Βυζάντιο έκανε το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και σήμερα το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ μπορεί να ξαναφτιάξει το Βυζάντιο» 

Να γιατί το Περιβόλι της Παναγίας μας δεν είναι απλώς ένα θαυμαστό μουσείο τέχνης, αλλά είναι η τράπεζα του Ουρανού που διαφύλαξε όλα αυτά τα χρόνια την διαχρονική παρακαταθήκη του Ελληνοχριστιανικού –Ρωμαίικου Πολιτισμού και της Πατερικής Παράδοσης. 

Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ θα μεταφερθεί στον οικείο επί χίλια έτη φυσικό χώρο της στην ΠΟΛΗ προς καθαγιασμό αυτής. 

ΚΑΙ η ώρα αυτή δεν είναι μακρινή εκ των επερχομένων μεγάλων παγκόσμιων ανατροπών και δη στην ευρύτερη γειτονιά μας. 

η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που κρατάει γη και ουρανό είναι η κραταιά σκέπη της πονεμένης Ρωμιοσύνης. 

Και έτσι ο κλαυθμός θα πάψει
«Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις
πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι». 

Αν θυμάστε καλά  στο πρόσφατο παρελθόν οι  Ρώσοι  ενώ διαθέτουν τα καλύτερα στρατηγικά όπλα, ζήτησαν και δέχτηκαν την επίσκεψη του μοναδικού ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ από το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας, το πνευματικό όπλο της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της Υπεραγίας Θεοτόκου για να τους ευλογήσει από άκρο σε άκρο της αχανούς ρωσικής γης και κατά συρροή εκατοντάδων χιλιάδων πιστών   το προσκύνησαν σεβαστικά.

Οι Ρώσοι γνωρίζουν πιο είναι το πλέον αδιαφιλονίκητο ισχυρό όπλο. 

ΕΜΕΙΣ το γνωρίζουμε άραγε; 

Τώρα λοιπόν που μας περίζωσαν οι εχθροί και η διαστροφή της αμαρτίας είναι ανάγκη να καταφύγουμε στα στρατηγικά πνευματικά μας όπλα, αυτά που για τους άπιστους και τους δόλιους θεομπαίχτες είναι ανύπαρκτα, ώστε η σωτηρία της Ελλάδος να ομοιάζει για αυτούς ως ένα κακόγουστο παραμύθι. 

Ποιο προσωπικό αντικείμενο-σέβασμα που φορούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας κατάσαρκα σφράγιζε τα μεγάλα γεγονότα της ΕΝΘΕΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ από την Γέννηση του Θεανθρώπου , μέχρι την Σταύρωση και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ; 

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ της Υπεραγίας Θεοτόκου περίζωνε μητρικά τον ΑΧΩΡΗΤΟ και η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ που ενέδυε την ΠΑΝΑΓΙΑ μας κήδευε με τις άλλες μυροφόρες τον ΠΛΑΣΤΗ και ΠΟΙΗΤΗ του ΠΑΝΤΟΣ. 

Άρα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Σέβασμα της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ κρατάει τον Ουρανό και την Γη. 

Έφτασε η ώρα που το πανίσχυρο αυτό όπλο θα πυροδοτηθεί πνευματικά για την σωτηρία της ανθρωπότητας.

ΤΟ όπλο όμως αυτό θα πυροδοτηθεί αναγκαστικά από φοβερές γεωπολιτικές εξελίξεις για να δούμε την υπέρβαση του ΘΕΙΟΥ και να μετρήσουμε την ολιγοπιστία μας. 

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ δεν σφράγισε μόνο όλα τα γεγονότα της ΕΝΘΕΗΣ ΒΙΟΤΗΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ, αλλά σφράγισε και τα γεγονότα της υπερχλιετούς πνευματικής αυτοκρατορίας της Ρωμιοσύνης σκεπάζοντας αυτήν με την Αγιαστική Δύναμη ΤΗΣ. 

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  σαν σήμερα έγινε … 

«Ἡ ἀνακομιδὴ τῆς Τιμίας Ζώνης καὶ ἡ μεταφορά της στὴν Κωνσταντινούπολη ἔγινε ἀπὸ τὸν αὐτοκράτορα Ἀρκάδιο (395-408). Ἡ ὑποδοχὴ τοῦ ἱεροῦ λειψάνου στὴ Βασιλεύουσα ἦταν λαμπρότατη. 

Ὁ αὐτοκράτορας κατέθεσε τὴν Τιμία Ζώνη τῆς Θεοτόκου σὲ λειψανοθήκη ποὺ ὀνόμασε «ἁγίαν σορόν». 

Ἡ κατάθεση ἔγινε στὶς 31 Αὐγούστου, τελευταία μέρα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους. 

Στὴν πόλη τοῦ Ἁγίου Κωνσταντίνου, τῆς ὁποίας Ὑπέρμαχος Στρατηγὸς καὶ Προστάτις ἦταν ἡ Θεοτόκος, θὰ φυλασσόταν πλέον ἡ Ἁγία Ζώνη τῆς Θεομήτορος. 

Ἡ κόρη τοῦ Ἀρκάδιου, ἡ αὐτοκράτειρα Πουλχερία, ἀνήγειρε λαμπρὸ ναὸ πρὸς τιμὴ τῆς Παναγίας, τὸν περίφημο ναὸ τῆς Θεοτόκου τῶν Χαλκοπρατείων. (Χαλκοπράτεια ὀνομαζόταν ἡ συνοικία ὅπου κτίστηκε ὁ ναός τὸ ὄνομά της ἡ συνοικία τὸ ἔλαβε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἐκεῖ πρὶν κατασκευάζονταν καὶ πωλοῦνταν χάλκινα ἀντικείμενα). 

Στὸ ναὸ αὐτὸ ἡ αὐτοκράτειρα κατέθεσε τὴν Ἁγία Ζώνη τῆς Παναγίας. 

Ἡ ἴδια μάλιστα ἡ Πουλχερία κέντησε μὲ χρυσὴ κλωστὴ τὴν Τιμία Ζώνη διακοσμώντας την. Ἡ χρυσὴ αὐτὴ κλωστὴ εἶναι εὐδιάκριτη καὶ σήμερα στὸ τμῆμα ποὺ φυλάσσεται στὴν Ἱερὰ Μονὴ Βατοπαιδίου. 

Ὁ αὐτοκράτορας Ἰουστῖνος Β΄ καὶ ἡ σύζυγός του Σοφία ἀνακαίνισαν τὸν ἱερὸ ναὸ τῶν Χαλκοπρατείων καὶ ἀνήγειραν ἐκεῖ καὶ τὸ παρεκκλήσιο τῆς Ἁγίας Σοροῦ. 

Ἐκεῖ, μέσα σὲ λειψανοθήκη καὶ πάνω στὴν Ἁγία Τράπεζα, φυλασσόταν ἡ Τιμία Ζώνη τῆς Θεοτόκου. 

Πλῆθος πιστῶν συνέρρεαν γιὰ νὰ τὴν προσκυνήσουν μὲ εὐλάβεια ζητώντας ἀπὸ τὴν Παναγία νὰ μεσιτεύσει μὲ τὶς πρεσβεῖες της στὸν Κύριο. 

Πλῆθος θαυμάτων ἐπιτέλεσε ἡ Τιμία Ζώνη. 

Ἄνθρωποι δυστυχισμένοι καὶ πονεμένοι βρῆκαν λύτρωση μὲ τὴ θαυματουργὴ δύναμη τοῦ ἁγίου λειψάνου.
Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ ὑμνήθηκε ἀπὸ φημισμένους ἀνθρώπους τῆς ἐποχῆς. 

Μὲ τὴ χάρη τῆς Παναγίας καθαγιάζει τοὺς πιστοὺς ποὺ προσέρχονται εὐλαβικὰ γιὰ νὰ τὸ προσκυνήσουν τοὺς ἀνυψώνει ἀπὸ τὴ φθορά, τοὺς ἀπαλλάσσει ἀπὸ ἀσθένειες καὶ θλίψεις. 

Στὴ συνέχεια ἡ Ἁγία Ζώνη τεμαχίστηκε καὶ τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σὲ διάφορους ναοὺς τῆς Κωνσταντινούπολης.»
Σύγγελης Κωνσταντῖνος agiazoni.gr/index.php 

Αδελφοί με τα προλεχθέντα δεν σας μεταφέρω σε ένα μακρινό μέλλον αλλά για γεγονότα που ήδη κτυπούν την πόρτα μας και μας έχουν αγκαλιάσει. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ πήρε το μυαλό από του ισχυρούς της γης και αρχίζουν και κάνουν κουταμάρες, ώστε το κάθε Έθνος να ενεργεί σύμφωνα με αυτό που του λέει ο λογισμός του, για τον λόγο δε αυτό και δεν θα βρίσκουν άκρη. 

Ακριβώς γιατί την άκρη την κρατάει ο ΘΕΟΣ και ετοιμάζεται να την δώσει στον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό για να περιζώσει πάλι την οικουμένη με ανώτερα ιδεώδη. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
ΥΓ. τα παραπάνω γράφτηκαν το 2017 , οποιαδήποτε επιβεβαίωση αυτών με το σήμερα είναι προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ 

( αναδημοσίευση από άρθρο μας της 31ης Αυγούστου του 2017)