Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Να προσγειωθούμε εις την πραγματικότητα - το Πατριαρχείο Μόσχας αναγνωρίζει " ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Ορθόδοξη Εκκλησία" στα Σκόπια.

 


ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΆ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ή οι  Κόντρες είναι απόρροια γεωπολιτικών ανακατατάξεων που προαποφασίστηκαν σε υψηλό  επίπεδο λήψης και υλοποίησης των.

Και φυσικά φέρνουν πόλεμο - αυτό ήδη το βιώνουμε στην Ουκρανία.

Αλλά βιώνουμε και κάτι άλλο εμείς οι Έλληνες ότι είμεθα ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ ΕΘΝΟΣ εις όλα δηλ. είμεθα ολομόναχοι μόνο με ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

" Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Αχρίδας» ως Αυτοκέφαλη Αδελφή Εκκλησία

 Στις 25 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακούστηκε το Μήνυμα του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου σχετικά με την παραχώρηση από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας».

Η Σύνοδος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Κύριο Θεό για την επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία σε κανονική βάση και να αναγνωρίσει τη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας, ως αυτοκέφαλη αδελφή Εκκλησία, αναγράφοντας το όνομα του Προκαθήμενου της Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδας και Μακεδονίας Στέφανου στα ιερά δίπτυχα" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2022/08/blog-post_246.html#more