Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Mας "έβγαλαν" από τα μνημόνια μήπως γιατί ετοιμάζονται να μπουν οι ίδιοι σε μνημόνια;

φώτο από fb 

" ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

«ο σώζων εαυτόν σωθήτω» 
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΩ ΣΕ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ. 
διαβάζουμε όλοι μας και πράγματι τρίβουμε τα μάτια μας με την κοσμογονία που γίνεται στην Ευρώπη λες και ο πνευματικός νόμος περί αδικίας και λεηλασίας σαρώνει τα πάντα, μήπως διορθωθούμε και γίνουμε άνθρωποι - συνάνθρωποι" 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

" Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ευρώπης και των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων που θα πλήξουν σημαντική την οικονομία του ευρώ λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Οι επενδυτές ποντάρουν κατά του ευρώ έναντι όλων των νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του δολαρίου, της βρετανικής λίρας και του ελβετικού φράγκου, όπως σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο μελέτη της BNY.
Το ευρώ έχει υποχωρήσει κατακόρυφα φέτος εν μέσω των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία συνέβαλε στην άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, καθώς και στην πυροδότηση ευρύτερων γεωπολιτικών ανησυχιών" 

" Η Ρωσία απειλεί τη Δύση με υπερδιπλάσιες τιμές για το φυσικό αέριο -Θα φτάσει 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά
Φυσικό αέριο: Σοκ για τη γερμανική Uniper -Κατέγραψε ζημιές άνω των 12 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2022

" Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας αυξάνονται, καθώς ένα θερμό καλοκαίρι ενισχύει τη ζήτηση, ενώ οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία παραμένουν περιορισμένες, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Το επίκεντρο μετατοπίζεται επίσης στο πώς η περιοχή θα αντέξει τα σοκ της ζήτησης το χειμώνα.

Οι τιμές του άνθρακα εκτινάχθηκαν σε ρεκόρ, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας καίνε όλο και περισσότερο το καύσιμο για να καλύψουν τα κενά που αφήνει η μειωμένη παροχή φυσικού αερίου από τη Μόσχα. Οι τιμές φυσικού αερίου πραγματοποιούν έντονες διακυμάνσεις, σημειώνοντας άνοδο έως και 5,1% αφού έκλεισαν κοντά σε νέο ρεκόρ την Τρίτη.
Η Ευρώπη είναι βυθισμένη σε μια ενεργειακή κρίση που πυροδοτείται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε έναν από τους βασικούς ποταμούς της και την ανάκαμψη από την παγκόσμια πανδημία. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών και τον κίνδυνο ύφεσης, ενώ οι κυβερνήσεις κάνουν πίσω από τους στόχους τους για καθαρή ενέργεια μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν αρκετά καύσιμα για να βγάλουν τον ερχόμενο χειμώνα." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο