Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

" πριν μπούμε για τα καλά στο Γ΄ΠΠ θα μπούμε με τα μούτρα σε Παγκόσμια οικονομική κρίση με ότι κάνει η ΚΙΝΑ στην Ταϊβάν"

 


" Η Κίνα ρίχνει ολόκληρο το οπλοστάσιό της

Το Πεκίνο άνοιξε πυρ με βαλλιστικούς πυραύλους γύρω στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα, που διέσχισαν τα στενά της Ταϊβάν και προσγειώθηκαν σε ύδατα στα βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά του νησιού, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊπέι, καθώς βίντεο που κυκλοφόρησαν από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την εκτόξευση των πυραύλων.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο https://youtu.be/Yqq3LV6ZzFA

Υπερηχητικά βλήματα πρόκειται επίσης να συμπεριληφθούν στις ασκήσεις, ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη, καθώς πρόκειται για όπλα μαζικής καταστροφής.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και πρόκειται να περιλαμβάνουν πτήσεις μαχητικών stealth J-20, βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας και τις πιο σύγχρονες κορβέτες και αντιτορπιλικά της Κίνας, όπως λένε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ως πρόβα εισβολής. Τα δύο αεροπλανοφόρα του Πεκίνου -το Liaoning και το Shandong- έχουν επίσης λάβει θέσεις κοντά" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/kina-taiban-askisi-pragmatika-pyra-binteo

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ - ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΊΕΣ ΑΛΛΆ...

" Σε ιστορική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας, για πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια, παρά την προειδοποίηση για ύφεση, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο παλεύει με τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια που οφείλεται κυρίως στην ενεργειακή κρίση. 
Απογοητευμένη από την άνοδο των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε με 8-1 υπέρ της αύξησης του τραπεζικού επιτοκίου στο 1,75% - το υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2008 - από 1,25% προηγουμένως.

Την αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης ανέμεναν οι περισσότεροι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να συγκρατήσουν την άνοδο των τιμών" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/636081/bank-of-england-istoriki-ayksisi-epitokion-kata-50-m-v-sto-1-75