Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

2021 Τεράστια αύξηση οικοδομικών υλικών - 2002 " Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε." Η Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου-Δρίβα

 


" Έκρηξη τιμών στα οικοδομικά υλικά" 

Οι τεράστιες αυξήσεις σε οικοδομικά υλικά από το σίδηρο μέχρι το χαλκό, που ξεπερνούν ακόμα και το 70% τον τελευταίο χρόνο, έχουν τινάξει στον αέρα προϋπολογισμούς διαγωνισμών για πολλά έργα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.newsbreak.gr/oikonomia/254727/times-fotia-oikodomika-ylika-piesi-kataskeyastikes-dimosia-erga/ 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ας μην μιλήσουμε γιατί μας τα προανήγγειλε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με τους δικούς του ανθρώπους.

Η Ασκήτρια εν τω κόσμω Λαμπρινή Βέτσιου-Δρίβα, από την Άρτα, που κοιμήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2002, προείπε σε διάφορους ανθρώπους όσα πολύ δύσκολα έρχονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που ξέχασαν τον Θεό, ακολουθώντας αδιέξοδους δρόμους και θεωρίες, αθεΐα, απιστία, αιρέσεις, σαρκικές ηδονές και υλισμό!

Μεταξύ των άλλων είπε , ας τα ξαναθυμηθούμε την ώρα που βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις: 


– «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ’ αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! 

– Τυχεροί όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). 

-Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε… 

-Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα! Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα! Η γιαγιά μου είπε:

– Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει; Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:

– Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!

Έρχεται μεγάλη φτώχεια… Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»; Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι πρόλαβε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη Κατοχή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! 

Από το βιβλίο «Ασκητές μέσα στον κόσμο», η 19η διήγηση.
Κεντρική διάθεση βιβλίου: Ιερόν Ησυχαστήριον «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Μεταμόρφωσις Χαλκιδικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://ieramonopatia.gr/agioi-gerontes/diafores-didaxes/ti-to-thes-paidi-moy-toso-megalo-spiti-tha-valoyn-foro-kai-sta-vimata-sas/