Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

" από εκεί είναι η απειλή" ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ- Αμερικανός διπλωμάτης φοβάται νέες συγκρούσεις στα Δυτικά Βαλκάνια «Δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα»



 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΡΗΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗΣ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης- πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Γουίλιαμ Μοντγκόμερι φοβάται ότι μπορεί να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι κανένα από τα προβλήματα στην περιοχή δεν έχει επιλυθεί, τονίζοντας ότι η περιοχή δεν είναι πλέον στο επίκεντρο της αμερικανικής πολιτικής.

Ο Μοντγκόμερι υπενθύμισε ότι στη δεκαετία του '90 η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ήταν το κύριο μέρος στον κόσμο στο οποίο ήταν στραμμένη η προσοχή της αμερικανικής ηγεσίας, και σήμερα, λέει, αυτό δεν ισχύει πλέον" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/10/blog-post_14.html#more

Καλά τα λέει ο Αμερικανός διπλωμάτης  γιατί εδώ και αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα στα Βαλκάνια ενεργούν και κινούνται με τα στενά συμφέροντα τους η Αγγλία ( ειδικότερα μετά το BREXIT), η Γερμανία με την προσπάθεια της να τα ενσωματώσει στα ενεργειακά πλάνα της που βλέπουν προς ΑΙΓΑΙΟ και Αδριατική αλλά και η Ρωσία ως αντίπαλο δέος των προηγούμενων παικτών.

Όχι δεν ξεχάσαμε την τουρκία που παραμένει ο κύριος παίκτης και ρυθμιστής εξελίξεων. (  λένε λένε ότι  το  Κόσοβο έχει τόσα πολλά τζαμιά που δεν διαφέρει από μια χώρα της Μέσης Ανατολής.

Με ένα νεύμα η τουρκία μπορεί να απορρυθμίσει τα βόρεια σύνορα μας.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ που μεταφέρθηκαν στις  15 Ιουνίου 2021  τώρα επικαιροποιούνται.

(Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επιθετικό drone Ακιντζί μπορεί να μεταφέρει έναν τόνο πυρομαχικά, όπως και ένα επιθετικό αεροσκάφος F16, και πως παρόμοιό του μόνο τέσσερις χώρες στον κόσμο μπορούν να παράγουν.) 

Η Τουρκία αναβαθμίζει την Αλβανία και της  δίνει ”  υπερ ευφυή ” drone – ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ “άκου τον Γέροντα η απειλή είναι από την Αλβανία”

Η Τουρκία αναβαθμίζει την Αλβανία και της  δίνει “υπερ  ευφυή”  drone για να παρακολουθεί όλη την χώρα ( φυσικά και την Ελλάδα για λογαριασμό της τουρκίας;)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


«Ο Έντι Ράμα παρέδωσε την ασφάλεια της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία!»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποφάσισε να παραδώσει τον έλεγχο ολόκληρης της αλβανικής επικράτειας στην Τουρκία, αμφισβητώντας την Εθνική Ασφάλεια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσω της Τουρκίας θα κατασκευαστεί ένα σύστημα ελέγχου για το έδαφος της χώρας με υπερ-ευφυή αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το global News, λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, το οποίο έθεσε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της χώρας, δόθηκαν από την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Μπρλίντα Μπαλούκου, η οποία κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης δήλωσε ότι η περιοχή θα ελέγχεται από drone και κάμερες που θα βρίσκονται παντού.

Εν τω μεταξύ, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει έναν «σκιώδη στρατό» που λειτουργεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έρευνα της πύλης T-0nline, είναι μια μισθοφορική εταιρεία που εκτελεί διάφορες επιχειρήσεις και πωλεί εξοπλισμούς σε ξένες χώρες.

Η εταιρεία Sadat ιδρύθηκε το 2012 και σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει μισθοφόρους που ζητούν από τον Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσει μια ισλαμική υπερδύναμη.

Η αποστολή της εταιρείας είναι η εξής: Να αποτρέψει την Τουρκία να εξαρτάται από τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη.

Η έρευνα αναφέρει ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, η Τυνησία, η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Κατάρ, η Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/06/blog-post_89.html#more

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα έλεγε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και εμείς λέγαμε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Τσιαλίκης Χρήστος, Υποστράτηγος ε.α., Θεολόγος, Κομοτηνή «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε.

Από εκεί θα έρθει η απειλή.»
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα
πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την
Αλβανία;
Δεν μπορώ να το πιστέψω.»
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε.

Απόσπασμα από το βιβλίο: Τόμος B΄ – Έκδοση 2η Βελτιωμένη & Επηυξημένη ΄΄ Μαρτυρίες Προσκυνητών ΄΄ Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Σελ. 384 – 385 Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΡΗΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗΣ.

ΗΔΗ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ( βλ. φωτο)  ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ . βλ. https://economico.gr/allagi-synoron-sta-dytika-valkania-ti-kryvei-to-mystiriodes-engrafo-pou-kykloforise-stis-vryexelles-oi-skoteines-anafores-stin-tourkia/

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ 

ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΡΕΥΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΥΦΟ- ΠΕΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ (ΠΕΔΙΟ)  ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ – ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΕΜΑΣ – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ.

ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας προτρέπει συνέχεια : «η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει»  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας