Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Την ώρα που οι κληρικοί σήκωναν την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ για να την Λιτανεύσουν, ΑΥΤΗ έκλαιγε με αναφιλητά και μυρόβλυζε. ΠΟΤΕ ξαναέγινε αυτό αδελφοί ;

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεκάδες μάτια πιστών το είδαν και το αποθανάτισαν την ώρα που οι κληρικοί ετοίμαζαν την Εφέστειο Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα  για να την λιτανεύσουν μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό της 26ης Οκτωβρίου του 2021.

Παγώσαμε όλοι μας και μείναμε άφωνοι, όταν τα βαμβάκια που τοποθετήθηκαν στο κουβούκλιο που τοποθετήθηκε η Εικόνα για να λιτανευθεί γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά με μυρωμένα χαριτόβρυτα δάκρυα.( βλ. φώτο) 


Σαν να μας έλεγε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας 

-" θέλω να βγω έξω  και να με λιτανεύσετε  στους δρόμους για να σκορπίσω την ΧΑΡΗ μου , για να σας βοηθήσω" 

-" το φάρμακο για τις θλίψεις και τις ανίατες αρρώστιες  σας το έχω εγώ και το σκορπάω πλουσιοπάροχα στους πιστεύοντες" 

- " αυτό το φάρμακο όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες, αλλά έχει ΖΩΗ και αιωνιότητα" 

ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ βγήκε για πρώτη φορά μετά τα εκκωφαντικά lockdown των εκκλησιών στους δρόμους και τις πλατείες δείχνοντας ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ και  με την έξοδο ΤΗΣ αυτή.

Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ επί 13 συνεχόμενους μήνες δακρυρροεί , μυροβλύζει και προειδοποιεί.

Αυτά δεν ήταν κλάματα κατά την διάρκεια της λιτανείας ,  αλλά αναφιλητά , όπως έλεγαν οι πιστοί που ήταν αυτόπτες των ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 


ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ λιτανεύθηκε στους δρόμους και τις πλατείες δίχως τιμητικά αγήματα και μπάντες,  αλλά με τις ψαλμωδίες των κληρικών και των παιδιών της που τόσο καιρό την προσκυνούν ή την μεγαλύνουν από τα πέρατα της οικουμένης.

 Και από όπου περνούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ διασκόρπιζε την ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ της Μυροβλησίας της Εικόνας δείχνοντας σε όλους εμάς που καταντήσαμε ανεπίδεκτοι πνευματικής και θεολογικής μαθήσεως ότι η  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ και ΣΩΣΤΙΚΗ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ψηλαφάται με την Πίστη.


  Όταν εισήλθαμε μέσα στον Ιερό Ναό κλήρος και λαός ενώπιον ΤΗΣ είχαμε τόσο αλλοιωθεί σαν να περάσαμε δίχως εξετάσεις στον πραγματικό χωροχρόνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που πολέμησε και ομολόγησε από τα χρόνια της Εικονομαχίας μέχρι τις ημέρες μας  για την ΤΙΜΗ που πρέπει να αποδίδουμε στις ΕΙΚΟΝΕΣ μας , προσκυνώντας και φιλώντας τες .

και ρωτάμε τους μεταπατερικούς ή άλλους  θεολογούντες ...

- όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν θα την προσκυνήσουμε γιατί κατά αυτούς δεν έχει ανοσία; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ 

-   όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν μας δείχνει το ΘΑΥΜΑ της που ξεπερνάει τις  διχαστικές δηλώσεις κάποιων ταγών που έχουν δαιμονικό ζόρι να πληγώσουν το σώμα της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ και ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει ενωμένους για να μας σώσει;

Εκείνες τις στιγμές που όλοι οι πιστοί παρακολουθούσαν αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ συγκινημένοι οι κληρικοί απευθυνόταν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα έκθαμβοι , λέγοντας το 

" σήμερα αδελφοί είμαστε ευλογημένοι που ζήσαμε αυτά από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ " 

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΌΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ  ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΑ .

ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας