Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Από το προσκήνιο χάθηκε ο σουλτάνος και το Γιαβούζ, ενώ οι διάδοχοι του μας απειλούν.


Από παλαιά οι τούρκοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν με το κόκκινο θηριώδες γεωτρύπανο τους.   Σήμερα έχουν περισσότερους λόγους.

" Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εμφανίσει το πλοίο σε διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς πιθανολογείται ότι επεξεργάζεται κάποια νέα συστήματα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα το Υavuz να μην γίνεται αντιληπτό από συμβατικά συστήματα εντοπισμού."  ΠΗΓΗ σύνδεσμος
Προσπαθούν δηλ. ενώ θα βρίσκεται κάπου τα δορυφορικά συστήματα να το δείχνουν αλλού.

ΤΗΝ ίδια ώρα οι διάδοχοι του Ερντογάν μας απειλούν  μιας και αυτός όπως  μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ έχει σοβαρά προβλήματα που τον θέτουν σε δυσκολία να διαχειριστεί την εξουσία
" Ποιος Ερντογάν,  ο Ακάρ θα μας επιτεθεί..." βλ.

" Ο χρισμένος διάδοχος του σουλτάνου και διαχειριστής του έχει μια ιδιομορφία με κάθε τι Ελληνικό, μάλιστα  αν θυμόμαστε καλά σε μια επίσημη επίσκεψη του στην χώρα μας επιδεικτικά αρνήθηκε να επισκεφτεί την Ακρόπολη, ίσως γιατί γνωρίζει καλά την ιστορία του.

Ήδη η αντιπολίτευση στην γείτονα χώρα ζητάει  ανεξάρτητη ιατρική γνωμάτευση για την υγεία του Ερντογάν ( σωματική και ψυχική) και αν μπορεί να διαχειριστεί τις υποθέσεις της εξουσίας του.

Αν αυτά συμβαίνουν δίπλα μας και κάθε μέρα οι τούρκοι μας απειλούν και μας " κόβουν μέτρα" τότε η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

Μετά τον Ακάρ  έχει εργολαβία να μας απειλεί  το έτερο πρωτοπαλλήκαρο . Η μία απειλή μετά την άλλη.  

 ο Μεβλούτ Τσαβουσογλου τόνισε μόλις εχθές:  «Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας.(εννοεί της Ελληνικής δικαιοδοσίας) 

Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί.Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/world/article/1169542/nea-proklisi-tsavousoglou-lamvanoume-ta-metra-mas-gia-tin-ellada-pura-kata-ipa/

" ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - η τουρκία ετοιμάζεται να κηρύξει ΑΟΖ" βλ 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_74.html

" Την ώρα που η Άγκυρα “έβγαλε” στην ανατολική Μεσόγειο το Oruc Reis, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η χώρα του μπορεί να ανακηρύξει στην ανατολική Μεσόγειο ΑΟΖ!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «ενώ η κήρυξη υφαλοκρηπίδας είναι αρκετή για όλα τα πλούτη κάτω από τη θάλασσα, ιδιαίτερα για τους υδρογονάνθρακες, η κήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι σημαντική για την αλιεία…

“…Μπορούμε να το δηλώσουμε και στη Μεσόγειο. Εάν η αλιεία είναι ένας σημαντικός τομέας και προτεραιότητα για εμάς στη Μεσόγειο και υπάρχει τέτοια ανάγκη, θα γίνει. Πρέπει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, αλλά επειδή δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη στη Μεσόγειο, δεν έχει δηλωθεί αποκλειστική οικονομική ζώνη. Μπορεί όμως να γίνει», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/o-tsavoysogloy-quot-apeilei-quot-me-anakiryxi-aoz-stin-anatoliki-mesogeio/

Όμως όπως ειπώθηκε στις 3 Οκτωβρίου  2021 :

" Όπου νάναι οι τούρκοι θάρθουν κατά δω " ΓΕΡΟΝΤΑΣ

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_68.html

το Υavuz είναι πηγή εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.