Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

" θυμάσαι που μου άνοιξες τις πόρτες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και δεν μας έβλεπε κανένας"

 

- Φέτος το καλοκαίρι τον  Ιούνιο μετά την καραντίνα  ήρθα από μακριά  και σε προσκύνησα στο σπίτι σου όπου και το μοναδικό  μαρτύριο σου. - Η χρυσοποίκιλτη Λάρνακα με το Άγιο Σκήνωμα σου μυρόβλυζε , το ίδιο και οι εικόνες.

- Το ίδιο και ο μαρμάρινος τάφος σου παραδίπλα στο εκκλησάκι. Εκεί ήταν τόσο έντονη η ευωδία που αγκάλιασα το μάρμαρο και κόλλησα πάνω του για να πάρουν τα ενδύματα  μου το μύρο. 

- Ευτυχώς που ήταν προχωρημένο μεσημέρι και δεν είχε πολλούς προσκυνητές γιατί δεν θα με άφηναν για πολλή ώρα να είμαι κολλημένος στο κενοτάφιο σου.

- γαντζωμένος έτσι  θυμήθηκα ημερών αρχαίων , τότε πριν τριάντα και χρόνια  του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ εκείνης της χρονιάς  όταν ακόμα νέος με πήρες με το κόκκινο άλογο και με έφερες έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ.

- ούτε καν κατάλαβα πως βρέθηκα εκεί δίχως διαβατήριο και αποσκευές , μόνο τούρκικα άκουγα και φυσικά τρόμαξα , όχι από το ταξίδι αστραπή αλλά από τα πρόσωπα των θυρωρών της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που έκλειναν τις τεράστιες πόρτες της.

- Εσύ ΑΓΙΕ χαμογελούσες και μόλις έφυγαν με πήρες από το χέρι και με ένα νεύμα σου κάνοντας το Σημείο του Σταυρού άνοιξαν τα γιγαντιαία θυρόφυλλα της Ρωμιοσύνης και εισήλθαμε μέσα.

- ο φύλακας που συναντήσαμε κατάλαβα ότι δεν μας έβλεπε ,άρχισα τότε να συνειδητοποιώ που βρίσκομαι και με ποιόν βρίσκομαι.

- η έκπληξη όμως δεν ήταν αυτή όταν εκεί στους παλαιούς πεσσούς που βρισκόταν η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ έβλεπα δώδεκα θρόνους με τους 12 Αποστόλους και στην μέση ο Ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να με γνέφει χαμογελώντας.

- δεν ήθελα να φύγω από εκεί και τότε ...

- πλήθος πιστών μπαίνανε από τις θύρες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και γεμίζανε τον χώρο.

- και τότε άκουσα από τον ΚΥΡΙΟ να σου λέει: 

" εσύ  ΔΗΜΗΤΡΙΕ θα φέρεις αυτόν τον κόσμο εδώ μέσα" 

( όπως μας είπε ο γέροντας συνέβη το 1989 και ειπώθηκε σήμερα και γράφτηκε παραμονή του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ το 2021) 

ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας