Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Εμβόλιο για την συκοφαντία θα βρεθεί;

 
φώτο - Φωτεινός Σταυρός στον Ουρανό πάνω απο το Καθολικό της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα , ένα χρόνο πριν, την ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού, είχαμε τότε γράψει σχετικά. 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Λένε ότι στην Ελλάδα είναι δημοφιλές σπορ , όχι δεν είναι, γιατί είναι όλεθρος. Η Ελλάδα μας χάνει εξ αιτίας αυτής της  ψυχικής πάθησης σωστικές ευκαιρίες , χάνει τον προσανατολισμό της , θολώνει ο ορίζοντας της»  , μας είπε Γέροντας.

ΚΑΙ συμπληρώνουμε, αν κάτι χαρακτηρίζει την συκοφαντία και την αδελφή της καταλαλιά είναι ότι και οι δύο είναι καρποί μεγάλου πνευματικού πολέμου.

Όπου υπάρχει αγιότητα και ευκαιρία να σωθούν ψυχές εκεί ριζώνουν αυτές  και μάλιστα με βαθιές ρίζες που δεν μπορείς να τις ξεπατώσεις ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.

Ισχυρό εργαλείο του αντίδικου που πυροβολεί στόχους, αλλά κάνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτόν που απευθύνεται γιατί δημιουργεί περιβάλλον σηπτικής κοινωνίας.

Λέει κάποιος άγιος, αν δεν αισθανθείς την γεύση της συκοφαντίας στην ζωή σου , δεν έχεις νοιώσεις ότι ζεις πραγματικά γιατί η ίδια η ΑΥΤΟΖΩΗ δηλ. ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός πρώτα κατασυκοφαντήθηκε  και μετά Σταυρώθηκε.

Όμως η συκοφαντία δημιουργεί την απέραντη θλίψη στον χοικό άνθρωπο και τον αναστεναγμό μαζί με τα πολλά γιατί.

Όταν το πρωί ο Άγιος Νικόλαος ο Πλάνας μετά την Θεία Λειτουργία κατέβαινε τα σκαλοπάτια του Αγίου Ιωάννου στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης όπου λειτουργούσε, ανασήκωνε τα μάτια του ψηλά και έλεγε « Κύριε σώσε με από την συκοφαντία των συκοφαντών μου » , τόσο πόνο τον προκαλούσε , όπως προκαλεί σε όλους.

Άραγε πως αισθανόταν ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ όταν δεχόταν καθ όλη την βιοτή του μπαράζ συκοφαντιών;

Παρουσιάστηκε , όπως ειπώθηκε σε ένα αγιορείτη ηγούμενο και του είπε « ο Κύριος με έκανε Άγιο γιατί συγχωρούσα»

Και όμως η συκοφαντία κάνει μεγάλα καλά που τα δρέπουμε όλοι μας μετά από καιρό.

Κάνει Αγίους , κάνει συμπονετικούς ανθρώπους σε σχέση με την απανθρωπιά του αιώνος τούτου του απατεώνος.

Γιατί λοιπόν τόση φρικτή συκοφαντία εδώ στην Ελλάδα; 

Aκριβώς γιατί αυτός ο τόπος έχει εν δυνάμει πολλούς αγίους και πάντα εντυπωσιάζει την ψυχρή Δύση και την δαιμονιώδη  Ανατολή η κρυμμένη αγιότητα που σώζει την χώρα μας   εν μέσω τσουνάμι σημερινής διαστροφής.

Άλλος άγιος γέροντας έλεγε:  

- « είδα πολλούς συκοφάντες να τους πελεκίζει ο πνευματικός νόμος , να πέφτουν στα γόνατα και να ζητούν το Έλεος του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ γιατί όχι απλώς τους κατασυκοφάντησαν άλλοι αλλά και γιατί καταστράφηκε η ζωή τους, δηλ. πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα»

- « είδα άλλους κατασυκοφαντημένους να ευωδιάζουν μέσα στις θλίψεις της συκοφαντίας»

- « είδα οικογένειες , συγγενείες, κοινωνίες , εργασίες , χώρες να καταστρέφονται και ρώτησα γιατί στην προσευχή μου και η απάντηση ήταν διττή: 

¨ άλλοι με ευαρέστησαν και τους θέλω ολοκάθαρους¨ και ¨άλλοι απολαμβάνουν τον καρπό τους ότι έκαναν τα ίδια σε άλλους¨

-« δυστυχώς παιδί μου εμβόλιο για την συκοφαντία δεν θα βρεθεί ποτέ αποτελεσματικό για αυτή την ασθένεια, αλλά θα βρεθεί σύντομα ολική θεραπεία»

Λίγα λεπτά σιώπησε ο γέροντας και μόλις πήγα να τον ρωτήσω

-        Ποια θεραπεία;

Μου είπε:

« ο συντριπτικός πόλεμος θα την ξεριζώσει , ουδείς θα ενδιαφέρεται να συκοφαντεί τον άλλον  γιατί τότε θα πονά και θα προσπαθεί να σωθεί»

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: «η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει»  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας