Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- Σε εμπόλεμη κατάσταση εισήλθε η Ελλάδα με την Τουρκία;

 


 Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, χαρακτήρισε ως «αιτία πολέμου», δηλαδή casus belli, τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, παρόλο που η τουρκική πλευρά διατηρεί στα παράλια της μικρασίας το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, την Γαλλία, την Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα» και επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, προχωρώντας ωστόσο ένα βήμα παραπέρα αυτή τη φορά καθώς χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» για την Τουρκία τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών.

«Λένε πως αναγνωρίζουν το καθεστώς της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερεξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου» τόνισε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.onalert.gr/ellinotourkika/vazei-foties-symvoylos-toy-erntogan-aitia-polemoy-o-exoplismos-ton-ellinikon-nision-toy-aigaioy/432815/

 Σε διατύπωση casus belli (αιτία πολέμου), την δεύτερη μετά την απειλή κήρυξης πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, προχώρησε η Άγκυρα κατά της χώρας μας, με τον πιο επίσημο τρόπο, όπως ενωρίτερα αποκάλυψε το pronews,gr, αλλά πλέον υπάρχουν περαιτέρω ραγδαίες εξελίξεις.

Η απειλή για τα 12 μίλια αφορά το «Αν», η νυν «αιτία πολέμου»  είναι υπαρκτή και ισχύει, εκτός και αν... παραδώσουμε τα νησιά στη Τουρκία!

Άρα και τυπικά πλέον, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία!

Δεν είναι κάποιος απόστρατος, δεν είναι κάποιος δευτεροκλασάτος αξιωματούχος, αυτός που του δηλώνει, είναι στην ουσία η φωνή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Και μιλά για πόλεμο αν αν δεν αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά και ειδικά τα βαρέα όπλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/1024705_ektakto-se-empolemi-katastasi-eisilthe-i-ellada-me-tin-toyrkia


"κόψτε φάτσα που απειλεί" σύνδεσμος βίντεο https://youtu.be/xGEz1j032Q4