Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Mια που ξανα- έρχεται ο Πάπας στην Μυτιλήνη να τον ρωτήσουμε τι λέει που ο Ερντογάν την θέλει διακαώς δική του αυτές τις ημέρες;

 


ΕΚΤΑΚΤΟ -Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στην Μυτιλήνη - ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ;
Το τι γίνεται αυτές τις μέρες στο ΑΙΓΑΙΟ και τι απαιτήσεις- δικαιολογίες  έχουν οι τούρκοι για να διεκδικήσουν τα νησιά του Αρχιπελάγους τα επισημάναμε πριν λίγες ώρες βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_58.html  

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από το ΡΟΜΦΑΙΑ

Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο περιοδείας του, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, πιθανότατα στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προετοιμάζοντας λεπτομέρειες της επίσκεψης αυτής, αύριο Πέμπτη, καρδινάλιοι από το Βατικανό θα επισκεφθούν, συνοδευόμενοι από πολιτικά στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον καταυλισμό του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Μυτιλήνης.

Θέση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα στη Μυτιλήνη, κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, ο Πάπας θέλει με την επίσκεψη του να παρέμβει σε ζητήματα της ανθρωπιστικής-προσφυγικής κρίσης.

Από το πρωί σήμερα, στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο νέος αρχιεπίσκοπος παντός Αιγαίου και μητροπολίτης Νάξου-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου (στην οποία ανήκει και η καθολική κοινότητα της Μυτιλήνης) Ιωσήφ Πρίντεζης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη τον Απρίλιο του 2016, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των τριών ιεραρχών, του Πάπα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/diafora/46061-o-papas-fragkiskos-anamenetai-stin-mytilini