Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Συγκυρία ή ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ να γίνεται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και να επιβεβαιώνεται σήμερα ο προφητικός του λόγος ¨θα τους ερεθίσουν τους τούρκους για να κάνουν την δουλειά τους"

  

Αρχιερατικό Τρισάγιο στο μνήμα του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Φώτο από https://www.pemptousia.gr/2021/10/

" Μια ξεχωριστή ημέρα για το Άγιον Όρος.

Μια ιδιαίτερη μέρα για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τους Πατέρες της.

Για όλες τις Μονές, τις Συνοδείες, τις Μοναχές και τους Μοναχούς, αλλά και τους λαϊκούς των οποίων η πνευματική καταγωγή έχει τις ρίζες της στον όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή!

Το ίδιο μεγάλη μέρα αποτελεί και για την Μεγαλόνησο Κύπρο, την Μεγαλόνησο των Αγίων!

Λίγες μέρες μετά την γιορτή του ευδοκίμως ευδοκιμήσαντος στην πνευματική ζωή, δηλαδή στην αγιότητα, αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, η Ιερά Μονή του ετοιμάζεται σε λίγη ώρα για την έναρξη της τελετής της ανακομιδής του σεπτού λειψάνου του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (1921-2009), του «αναμορφωτή της Μονής Βατοπαιδίου»!

Δεν θα ήταν άστοχο να πούμε πως ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός ήταν εν πολλοίς ανακαινιστής του Μοναχισμού και της ευρύτερης πνευματικής ζωής της Κύπρου, του ιδιαίτερου τόπου καταγωγής του.

Για την ανακομιδή του εκ των κορυφαίων Μοναχών και Γερόντων του σύγχρονου αγιορειτικού μοναχισμού βρίσκονται επί τόπου, και για λίγο ακόμη πλάι στο «προσκέφαλο» του Γέροντά τους, δηλαδή τον τάφο, το μνήμα και μνημείο του στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου πολλοί στενοί συγγενείς του πνευματικά.

Μαζεύτηκαν, αφού ο Γέροντάς τους είναι έτοιμος να «ξυπνήσει», να «εγερθεί» από τον τάφο και για μια ακόμη φορά να παραδοθεί με εγκαρδιότητα σ’ αυτούς και να μοιραστεί στην αγκαλιά, την αγάπη και την ευθύνη των πνευματικών του απογόνων και κληρονόμων.

Των τέκνων και των εγγονών και των πνευματικών αυτών τέκνων. Σε ένα πλήθος άμεσων και απευθείας συγγενών εκ πνεύματος το οποίο τις περισσότερες φορές είναι πολύ πιο δυνατό από την εξ αίματος συγγένεια.

Σε λίγο τα τίμια λείψανα του του μεγάλου, αλλά και μαρτυρικού σεπτού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού θα αποτελέσουν ένα ακόμη κληροδότημα αγιασμού και ευλογίας, τόσο προς στους άμεσα πνευματικούς τους συγγενείς, όσο και προς όλο το Περιβόλι της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αλλά και ολόκληρη και την Εκκλησία!

Ιδιαιτέρως, όμως, για τον ευλογημένο Κήπο της Παναγίας στον οποίο μεταφυτεύτηκε ο ίδιος εθελουσίως από τα χώματα της Κύπρου και της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου και παραδόθηκε στο κηπάριο του οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή για να «κακοπαθήσει» φιλοπόνως πλάι του και να γευτεί τίμια την Θεία χάρη, με την υπακοή, τον ιδρώτα, τον κόπο, το δόσιμο, την αγάπη, τον έρωτα του προς τον Θεό !

Δι’ ευχών, πάντα, του Γέροντά του του οσίου Ιωσήφ!" 

ΠΗΓΗ https://www.pemptousia.gr/2021/10/gerontas-iosif-vatopedinos-i-simerini-ek-gis-anatoli-ton-septon-lipsanon-tou/


φωτο από https://www.facebook.com/photo/?fbid=2610564625754166&set=pcb.3088456491481177

" ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ" ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ 

βλ.https://agiospatrokosmas.gr/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%AE%CF%86-


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 24ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΕΠΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;

" Δεν είναι λογικό να θέλουν το συντομότερο δυνατόν να μας τσαλακώσουν οι τούρκοι; ΤΟΥΣ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ

«Έρχεται στην Ελλάδα ‘πρωτοφανούς μεγέθους’ αμερικανικός στρατός», τούρκικο δημοσίευμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή θα αφιχθεί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο για άσκηση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα." 

Βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_39.html

" Φοβούνται οι τούρκοι γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζουν βάση σε Ελληνικό νησί απέναντι από τα ΣΤΕΝΑ. Επιβεβαίωση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

Έχει ανακοινωθεί ότι το νησί όπου θα εγκατασταθεί η αμερικανική βάση, η Σαμοθράκη,  είναι 7 μίλια από το νησί Ίμβρος. Ανακοινώθηκε ότι η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι βρίσκεται κοντά στην Αλεξανδρούπολη (Έβρος) και έχει γεωγραφική θέση για να παρακολουθεί το πέρασμα του ρωσικού ναυτικού από τα Δαρδανέλια." 

Βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/10/blog-post_62.html