Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ

 


Μια Μαρτυρία του 
  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com 
στην προσπάθεια να κρατηθούμε όρθιοι τέτοιες δύσκολες στιγμές που μας βρήκαν. 

Την  περασμένη Κυριακή των ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ  ένας προσκυνητής και καλός φίλος το πρωί μετά την ΑΓΡΥΠΝΙΑ που έγινε στο ΠΡΩΤΑΤΟ και ενώπιον της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ για να τιμηθούν όλοι οι από αιώνες  άγιοι αγιορείτες πατέρες που κοσμούν  το στερέωμα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ  και ειδικότερα οι μαρτυρήσαντες στα χέρια του λατινόφρονος πατριάρχου Βέκκου ( βλ. του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Πρώτου που μαρτύρησε παρά το Πρωτάτο στις Καρυές).

Λοιπόν ο προσκυνητής αυτός το πρωί  και λόγω του καθαρού ορίζοντα ( δεν υπήρχαν σύννεφα, αλλά και ούτε φυσούσε για να φέρει σύννεφα)  θέλησε  να βγάλει έξω από το ΠΡΩΤΑΤΟ κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Εκείνη την στιγμή δεν αντιλήφθηκε το παράδοξο συγκλονιστικό που συνέβαινε επάνω στην κορυφή του ΑΘΩΝΑ.

Όταν ξανακοίταξε τις φωτογραφίες έντρομος και συγκλονισμένος διαπίστωσε ότι αποτύπωσε τεράστιες ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΎΓΕΣ στην ΑΓΙΑ ΚΟΡΥΦΗ.

Κοιτούσε και ξαναέβλεπε ότι αυτό συνέβη όταν λίγα λεπτά πριν ο οπτικός ορίζοντας ήταν πεντακάθαρος δίχως σύννεφα και δεν φυσούσε για να έρθουν άλλα σύννεφα.



Όταν μας παραχώρησε τις φωτογραφίες αυτές για να τις δουν και άλλοι και να τις αξιολογήσουν , μας ρώτησε: 

" - Γνωρίζουμε ότι οι Αρχαγγελικές δυνάμεις προστατεύουν το ΑΓΙΩΝΥΜΟ ΟΡΟΣ, αλλά μήπως αυτό έχει να κάνει με την πρόσφατη αποδοχή εκ μέρους του ποντίφηκα της πρόσκλησης να επισκεφτεί την Ελλάδα και ειδικότερα την Μακεδονία που την περιβλέπει η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ από  την Ιερά Μονή των Ιβήρων;" 

 ΣΤΩΜΕΝ καλώς- ΣΤΩΜΕΝ μετά φόβου 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας