Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Το "εμβόλιο" της Ρωσίας εμβολίζει ξένους στόλους.

 


Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έχει την τιμητική του σήμερα, στην ημέρα «Russian Navy Day» που είναι αφιερωμένη στο ρωσικό ναυτικό, με εκδηλώσεις να διεξάγονται στη χώρα και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ηχηρό «παρών» εκθειάζοντας το Στόλο.

Υπό το φόντο των πρόσφατων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ ρωσικών και δυτικών ναυτικών δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας στο πλαίσιο της μεγάλη ναυτικής «παρέλασης» θέλησε να στείλει το δικό του «μήνυμα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας είναι «ικανό να εντοπίσει και να καταστρέψει οποιαδήποτε απειλή και οποιοδήποτε στόχο».

«Σήμερα, ο ρωσικός στόλος έχει όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστεί με αλάνθαστο τρόπο την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντά μας. Είμαστε ικανοί να εντοπίσουμε οποιονδήποτε εχθρικό στόχο κάτω από το νερό, στην επιφάνεια ή στον αέρα και του καταφέρουμε ένα θανατηφόρο πλήγμα, εφόσον καταστεί αναγκαίο», επισήμανε ο Πούτιν, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.


Ναυτική υπερδύναμη η Ρωσία σύμφωνα με τον Πούτιν

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία κέρδισε τη θέση της μεταξύ των «βασικών ναυτικών δυνάμεων παγκοσμίως» έχοντας αναπτύξει μια «ναυτική αεροπορία αποτελεσματική σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, αξιόπιστα παράκτια αμυντικά συστήματα και υπερηχητικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας κι υψηλής ακρίβειας, που δεν έχουν ισοδύναμο στον κόσμο και που συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς και με επιτυχία».

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου μεταδόθηκε στο περιθώριο της ετήσιας παρέλασης του ρωσικού στόλου στον ποταμό Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Με φόντο τις εντάσεις με τη Δύση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματά να εξάρει τα τελευταία χρόνια τα νέα όπλα, σύμφωνα με τον ίδιο αήττητα, που έχει αποκτήσει η χώρα του.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters