Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

" του Τέξας θα γίνει"

 


Κυβερνήτης του Τέξας, οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής δεσμεύομαι  να συλλάβουν 57 κρατικούς αντιπροσώπους που έφυγαν  στο DC με σκοπό να μην υπάρξει απαρτία για το νομοσχέδιο που αφορά  την μεταρρύθμιση ψηφοφορίας

Δεκάδες μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας ταξίδεψαν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια να σπάσουν την απαρτία στην αίθουσα τους. Οι νομοθέτες εξέδωσαν μια κοινή δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι διαμαρτύρονταν συγκεκριμένα για τη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της ψηφοφορίας που υποστηρίζεται από τον GOP, η οποία επιδιώκει, εν μέρει, την ενίσχυση των περιορισμών ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου και την απαγόρευση της ψηφοφορίας.

Με 57 δημοκρατικούς νομοθέτες να  λείπουν, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας γρήγορα διαπίστωσε ότι δεν διέθετε την απαρτία των δύο τρίτων που χρειάζεται για  να ψηφίσει για έναν αριθμό νομοσχεδίων που υποστηρίχθηκαν από τους νομοθέτες του GOP, συμπεριλαμβανομένου του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης των ψηφοφοριών που ονομάστηκε «House Bill 3.». 

Λίγο αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος του Τέξας Will Metcalf, πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Σώματος του Τέξας, εξέδωσε μια «πρόσκληση του Σώματος», η οποία πέρασε με 76-4 ψήφους. Οι τέσσερις αντίθετες ψήφοι προήλθαν από τους υπόλοιπους Δημοκρατικούς στην Βουλή  του Τέξας. 

Στη συνέχεια, ο Metcalf ζήτησε ψηφοφορία για τον εντοπισμό και ενδεχομένως για  να συλλάβει τους 57 νομοθέτες που ταξίδεψαν στη DC τη Δευτέρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  https://sputniknews.com/us/202107131083378313-texas-governor-house-republicans-vow-to-arrest-57-state-reps-who-fled-to-dc-over-voting-reform-bill/