Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Από τον Σεπτέμβριο και μετά θα καταλάβουμε γιατί κλαίει και μυροβλύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ τόσους μήνες.

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Η επίμονη αμετανοησία  είναι λογικό να μας κάνει όλους ανεπίδεκτους μάθησης των πρωτόγνωρων αυτών έκτακτων και πρωτοφανών ΘΕΟΣΗΜΕΙΩΝ που συμβαίνουν μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία.

 Πάει να κλείσει ένας χρόνος από την ΔΑΚΡΥΡΡΟΗ της Υπεραγίας Θεοτόκου που συνέβη αίφνης ανήμερα του Γεννεσίου ΤΗΣ στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 και ανήμερα της εορτής της Εφέστειας αυτής εικόνας που κοσμεί και χαριτώνει τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ παρηγόρησε και παρηγορεί , θαυματουργεί και προβληματίζει την οικουμένη που δέχεται σήμερα τέτοιες προκλήσεις που θυμίζουν χρόνια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Γιατί λέμε ότι φαίνεται από τον Σεπτέμβριο φέτος ( με το κλείσιμο ενός έτους από το αδιάλειπτο αυτό ΘΑΥΜΑ που ζούμε) θα κατανοήσουμε για ποιους συγκεκριμένους λόγους κλαίει η ΠΑΝΑΓΙΑ, όχι μόνο για την Ελλάδα μας, αλλά για όλη την ανθρωπότητα;

Απλώς το γεγονός αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα γιατί στην πολυαδικήμενη Μικρή, αλλά Μεγάλη Ελλάδα ενοικεί η υπερπερισσεύουσα ΧΑΡΙΣ μέσα στην πλεονάζουσα αμαρτία.



Από Τον Σεπτέμβριο και μετά λοιπόν καθόσον λένε τα πνευματικά  θηρία των πόλεων θα κάνουν την τελική εφόρμηση στις ψυχές των πιστών που αντιστέκονται και ομολογούν ΧΡΙΣΤΟ και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, που και τα δυο αυτά σήμερα λευτερώνουν τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου ( πνευματικού και σωματικού) .

Άλλωστε αυτή είναι η πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και  η ανθρώπινη δημοκρατία.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά ωριμάζουν όλοι οι κίνδυνοι που μας περικύκλωσαν μέσα και έξω και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους ΚΑΙ στις θάλασσες.

Όμως τόσο καιρό τα ΣΗΜΕΙΑ των καιρών βοούν και ξεγυμνώνονται έμπροσθεν μας συμπεριφορές.

Σήμερα ο κατασκανδαλισμός νοείται ως « μαρτύριο συνειδήσεως» και αυτοί που τον υπομένουν ως μάρτυρες.

Είναι λογικό για αυτούς που κατανοούν την κρισιμότητα των ημερών και των χρόνων μας να ομολογούν ευθαρσώς, ότι αν δεν είχαμε την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ  δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε ως ανθρώπινο γένος σε όλα αυτά που μας κάνουν και μας έχουν ετοιμάσει το επόμενο διάστημα.

Εδώ ισχύει κάτι που ακούσαμε το 2015 από χείλη ενός υπερηλικιωμένου  στάρετς από την Λαύρα του Κιέβου που μας είπε:

« δες παιδί μου εκεί στην Ελλάδα οι δήθεν φίλοι σας , σας έχουν ετοιμάσει πολλά θηρία»

« να τα εκμεταλλευτείτε ομολογιακά και να βγείτε με κέρδος ωφελημένοι»

Ήταν ο ίδιος που μας είπε τον  Ιούλιο του 2015:

« στην πατρίδα σου οι προδότες είναι τόσοι πολλοί όσα τα φύλα του βασιλικού και τα άστρα του ουρανού»

( επανειλημμένα τα γράψαμε και δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε περί αυτών)

Σήμερα αδελφοί καλούμαστε να μην προδώσουμε

(ΦΕΥ) την επουράνια Μητέρα μας που τόσα κάνει για εμάς και δεν πρόκειται να μας αφήσει ακόμα και αν οι αντίχριστοι θελήσουν να αλλάξουν την περιστροφή της γης.  

 
   



 
 ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας