Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

αν η Πόλις ενός μικρού νομού συγκέντρωσε τόσο πολύ κόσμο , αναρωτήθηκα πόσο πλήθος συγκεντρώθηκε στις μεγαλουπόλεις;


 Διερχόμενος από την όμορφη Καβάλα , το αρχαίο Λιμάνι της Νεαπόλεως και της μετέπειτα ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗΣ των Ρωμιών προγόνων μας με την μεγάλη ιστορία, καθότι σε αυτό το σημείο αποβιβάστηκαν όχι μόνο ένας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, αλλά τέσσερεις Απόστολοι βλ. Παύλος , Σίλας , Λουκάς , Τιμόθεος για να Ευαγγελίσουν τον Ενσαρκωμένο ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ τον Εσταυρωθέντα και Αναστάντα ΧΡΙΣΤΟ για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Διερχόμενος από την κεντρική πλατεία της Πόλις αυτής που ονομάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αναρωτήθηκα με το πλήθος που συνάντησα αν ζούσα πάλι μέρες Μεταπολίτευσης γιατί αυτές τις εικόνες είχα από εκείνα τα χρόνια.

Έτριψα τα μάτια μου, αλλά κατάλαβα ότι ήταν όλα αυτά αληθινά.

Άνθρωποι όλων των τάξεων και επιπέδων μόρφωσης που τους έδενε μεταξύ τους μια κοινή αγωνία , που πάμε , γιατί προσβάλλουν έτσι κατάφωρα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα , γιατί τόση επιβολή τρόμου και φόβου και γιατί τόση απαξίωση της κοινής λογικής;

Μια κυρία λίγο πιο πέρα είχε στήσει ένα πηγαδάκι αλληλο-ενημέρωσης και έλεγε 

"εγώ την Κυριακή που θα πάω με την οικογένεια μου να εκκλησιαστώ , όταν θα διαβάσουν την εγκύκλιο για το γνωστό θέμα που μας ταλαιπωρεί όλους θα αποχωρήσω" 

Ακούγοντας την, σκέφτηκα ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε νέες καταστάσεις και προκλήσεις σε ένα περιβάλλον καθόλου πολιτισμένο, αλλά βάρβαρο με απειλές απολύσεων και περιθωρίου.



Ας όψονται οι βάρβαροι των ημερών μας, σίγουρα κάνουμε και δίχως αυτούς, απλώς τώρα τους συναντήσαμε για να καταλάβουμε την δυναμική που έχει αυτός ο πολυαδικημένος λαός να εκφράζεται ειρηνικά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή θάνατος


https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

.