Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ αμάρτησαν; - ήμαρτον ΚΥΡΙΕ

" Αν δεν πιστεύεις στα λόγια, πίστευε στα πράγματα. Πόσοι τύραννοι θέλησαν να νικήσουν την Εκκλησία; Πόσα τηγάνια; πόσα καμίνια, δόντια θηρίων, ξίφη ακονισμένα; Όμως δεν την νίκησαν. Που είναι εκείνοι, που την πολέμησαν; Έχουν σιγήσει και παραδόθηκαν στην λήθη. Και που είναι η Εκκλησία; Λάμπει περισσότερο από τον ήλιο. Τα δικά τους σβήστηκαν, τα δικά της είναι αθάνατα. Αν όταν ήταν λίγοι δεν νικήθηκαν, τώρα που η οικουμένη γέμισε ευσέβεια, πως μπορείς να την νικήσεις" 

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, 

«Μάταιος ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας» , ΕΠΕ 33 σ. 387-9)


«καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς»

«ὁ οὐρανός καί ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δέ λόγοι μου οὐ μή παρέλθωσι» (Ματθ. 24.35).


" Κικίλιας-Τσιόδρας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς

"  Την Ιερά Σύνοδο θα επισκεφθεί την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όπου θα στείλουν μήνυμα σε όλες τις τάξεις της Εκκλησίας να συμβάλλουν στην προσπάθεια για εμβολιασμό των πολιτών, με αφορμή καταγγελίες που ακούστηκαν για ιερείς στην Κρήτη, οι οποίοι αρνούνται να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους να λάβουν τη Θεία Κοινωνία."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  στο https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/44426-kikilias-tsiodras-stin-iera-synodo-gia-tous-emvoliasmoys

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ''Αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται'

«Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», διευκρίνισε.

Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται

Ο κ. Χρυσόστομος συμφώνησε – εμμέσως πλην σαφώς – και με τη θέση της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία χαρακτηρίζει «αμαρτωλούς», όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/44429-messinias-xrysostomos-amartoloi-osoi-den-emvoliazontai