Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για το πάσο;


 "Ελευθερία", "Μακρόν δικτάτορα" ... Από τον βορρά στο νότο της χώρας, τα συνθήματα ήταν παρόμοια.


Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη πομπή, αποτελούμενη από μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, ξεκίνησε από το Παλέ-Ρουαγιάλ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, πριν διασχίσει τον Σηκουάνα φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ελευθερία", "Όχι στη δικτατορία της υγείας" ή "Μακρόν παραιτήσου".

"Γεννήθηκα στην Πορτογαλία υπό τη δικτατορία του Σαλαζάρ, δεν θέλω να το ξαναζήσω" δήλωσε η 53χρονη Φερνάντα, υποστηρίκτρια του Φλοριάν Φιλιπό. "Είναι η αρχή για κάτι εξαιρετικά ισχυρό στην αντίσταση", δήλωσε ο Φιλιπό, ο οποίος είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022, και προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη όσων αντιτίθενται στο υγειονομικό πάσο.
"Δεν είμαστε καθόλου αντιεμβολιαστές. Θέλουμε απλά όλοι να έχουν την ελευθερία να εμβολιαστούν ή όχι. Τα τεστ PCR μπορεί να αρκούν και τότε πρέπει να τα αφήσουν δωρεάν", δήλωσαν δύο 30χρονες που εργάζονται σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Παρισιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/world/article/1144213/gallia-diadiloseis-kata-tou-emvoliasmou-makron-diktatora-fonazan/