Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο «Σημεία των καιρών», ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδησή του"

 


ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ -ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΆ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ-

" Εσείς καλύτερα, όταν σας ρωτούν, να τους λέτε να συμβουλεύονται τους Πνευματικούς τους και να κάνουν υπομονή να δουν πως θα ενεργήσει η Εκκλησία, γιατί πολλοί κάνουν ερωτήσεις, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τις απαντήσεις.

Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο «Σημεία των καιρών», ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδησή του. Βέβαια μερικοί είπαν: «Ε, αυτά είναι μία γνώμη ενός καλογήρου· δεν είναι η θέση της Εκκλησίας».

Εγώ όμως δεν είπα δική μου γνώμη, αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου, γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του Θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο.

Άλλοι, τα αντίθετα από όσα λέω, λένε ότι τα είπε ο πατήρ Παΐσιος. Μερικοί πάλι που τα ακούν, αφού είναι τόσο σοβαρά θέματα, δεν ρωτούν αν είναι έτσι, αν πράγματι τα είπα, αλλά τα πιστεύουν.

Εγώ δεν φοβάμαι· τα λέω έξω από τα δόντια. Έρχονται στο Καλύβι, πετάν εξάρια στο κουτί. Καλά αυτά, τέλος πάντων!

Μια μέρα πέταξαν μια πινακίδα έξω από την πόρτα... Νόμιζα ότι ήρθε κάποιος, δεν με βρήκε και έγραψε «απουσιάζει», για να το δει και κανείς άλλος.

Κοιτάω μετά, τι να δω! Είχε μια βρισιά! Τέτοια βρισιά δεν είχα ακούσει ούτε κοσμικός.

Θα φάει ένα σκούπισμα όλη αυτή η κατάσταση, αλλά θα περάσουμε μια μπόρα. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή." 

Απόσπασμα από το βιβλίο Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β' Πνευματική αφύπνιση - Τα σημεία των καιρών