Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ- ΜΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ

 


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που διαδραματίσθηκαν χθες, Τετάρτη,  έξω από το Επισκοπείο καθώς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος έγινε στόχος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων.

Αμέσως μετά την πλατεία, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Επισκοπείο της Μητρόπολης για να καλέσουν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να βγει στο μπαλκόνι.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης και του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα ενώ ένας φανατικός σήκωσε πλακάτ και το έβαλε μπροστά από την πόρτα του Επισκοπείου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε δήλωση που έκανε μια μέρα μετά τα γεγονότα στο thebest.gr μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Ουδέν σχόλιο. Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση ή σχόλιο. Είδατε μόνοι σας τι συνέβη , μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Εγώ εκφράζω την άποψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/diafora/44537-stoxos-diadiloton-egine-o-mitropolitis-patron-

Πειραιώς Σεραφείμ: 

«Χτες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κορωνοϊό. Το θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα», σχολίασε ο ίδιος.

«Η εκκλησία δεν επιβάλλεται»

Σχετικά με το πώς η εκκλησία θα βοηθήσει στο να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι «Η εκκλησία δεν επιβάλλεται. Προβάλει το λόγο της. Η εκκλησία δεν είναι αυταρχισμός. Προβάλει και τη μεταφυσική ευθύνη των πράξεων. Κάθε πράξη δεν μένει εδώ. Δεν ξεχνιέται τίποτα. Αυτά που κάνουμε θα μας κρίνουν στην αιωνιότητα.

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/44535-peiraios-serafeim-i-ekklisia-den-epivalletai