Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ- ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ;

 

" Ο στρατηγός των ΗΠΑ Ουέσλι Κλαρκ (Wesley Clark) αναμένεται να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο μετά από πρόσκληση του υπουργού Άμυνας Άρμεντι Μεχάι.

Θα γίνει δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας στο υψηλότερο στρατιωτικό τελετουργικό επίπεδο και με κρατικό πρωτόκολλο.

Ο 76χρονος Ουέσλι Κλαρκ δεν είναι άγνωστο όνομα για  τους Αλβανούς πολίτες. Κατείχε τη θέση του Ανώτατου Διοικητή των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επιχείρησης κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η οποία κορυφώθηκε με την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

Σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη, όπως σημειώνει η «Κοσόβα Πρες» ο Αμερικανός στρατηγός υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των αλβανικών προσπαθειών του Κοσσυφοπεδίου για ελευθερία και ανεξαρτησία. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Μεχάι και ο στρατηγός Κλαρκ θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη τύπου."  ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/07/blog-post_16.html#more


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από το https://www.imerodromos.gr

" Ίσως κάτι σας θυμίζει το όνομα Ουέσλι Κλαρκ. Ναι, είναι ο Αμερικανός στρατηγός, ο οποίος ως στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, το 1999, ήταν επικεφαλής της επιδρομής κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Επιδεικνύοντας τα αιματοβαμμένα του παράσημα, αυτά που απέκτησε για τις υπηρεσίες του στη Γιουγκοσλαβία και αλλού, προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να γίνει και πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2004.

Όμως, οι φιλοδοξίες του αξιότιμου κυρίου Κλαρκ δεν περιορίζονταν στα πεδία των μαχών και της πολιτικής. Σκέφθηκε, λοιπόν, να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την πείρα του για να σώσει τον κόσμο. Δηλαδή, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μπίζνες.



Έτσι, ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Όχι όμως όπου κι όπου. Διάλεξε, λοιπόν, τα αγαπημένα του Βαλκάνια. Μια περιοχή γνώριμη σ΄αυτόν, που του οφείλει τόσα πολλά.

Από μια σύντομη και πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, βρίσκουμε τον τιμημένο (πρώην) στρατηγό, τον Ιούνιο του 2010, στην Αλβανία. Εκεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, συναντά τον πρωθυπουργό της χώρας, Σαλί Μπερίσα, στον οποίο παρουσιάζει επενδυτικό σχέδιο στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και την προμήθεια ενός συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου  και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών…

Όμως, όπως φαίνεται, αυτό που πάντα αγαπούσε ο φίλος των Βαλκανίων, Ουέσλι Κλαρκ, ήταν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Το 2008 τον βρίσκουμε στη διοίκηση της καναδικής εταιρείας Bankers Petoleum, ενώ από το 2013 αναλαμβάνει διευθυντής και στην, επίσης καναδική εταιρεία, Petromanas Energy. Κατά σύμπτωση και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, στην οποία, όπως όλα δείχνουν, ο κύριος Κλαρκ έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτή η αδυναμία του φαίνεται εξάλλου και σε μια δήλωση του,  στο πρακτορείο Bloomberg, τον Ιούλιο του 2014, όπου τονίζει: «Η Αλβανία έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την Ευρώπη καθώς διαθέτει σημαντική παραγωγή πετρελαίου και κατ΄ επέκταση θα πρέπει να είναι ένα βασικό τμήμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής».ΠΗΓΗ https://www.imerodromos.gr/vios-ke-politia-tou-stratigou-ouesli-klark-tou-dani-papavasiliou/