Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΦΩΤΟ https://sputniknews.com/middleeast/
by 
 Τον Μάρτιο, η ΕΕ προσέφερε μια σειρά κινήτρων για να πείσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει καλές δεσμεύσεις να επιδιορθώσει σχέσεις εν μέσω των τουρκικών επιχειρήσεων γεώτρησης κοντά στο διχασμένο νησί της Κύπρου, την αναζήτηση φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και το ζήτημα των μεταναστών .

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη διερευνητική γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε το Reuters.

Η Τουρκία είχε λάβει «σήματα φυσικού αερίου» στην περιοχή και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην περιοχή, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

«Όποια και αν είναι τα δικαιώματά μας, θα τα πάρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και θα πραγματοποιήσουμε τις επιχειρήσεις εξερεύνησης πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και σε όλες αυτές τις θάλασσες », τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας στη βορειοδυτική επαρχία Σακάγια , σταματώντας να μην παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Τα νέα σχόλια είναι πιθανό να πυροδοτήσουν εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για το επίμαχο ζήτημα, ακριβώς όπως η Άγκυρα επανέλαβε τις άμεσες συνομιλίες με την Αθήνα φέτος μετά από πενταετή διακοπή.

ΠΗΓΗ https://sputniknews.com/middleeast/202107031083300145-turkey-to-continue-drilling-

for-oil-gas-in-eastern-mediterranean-cyprus-and-all-those-seas/