Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

CNN "το Ισραήλ χτυπάει υγειονομικές εγκαταστάσεις στον Λίβανο"

 


Από τους Tamara Qiblawi, Lucas Lilieholm, Eyad Kourdi και Eugenia Yosef

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές» τις αναφορές για ισραηλινά χτυπήματα σε υγειονομικές εγκαταστάσεις και προσωπικό υποστήριξης στον Λίβανο σε ανάρτησή του στο Χ το Σάββατο.

Ο Λάμι ζήτησε επίσης «άμεση κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, ώστε οι Ισραηλινοί και οι Λιβανέζοι πολίτες να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Την Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι 37 υγειονομικές εγκαταστάσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν στο νότιο Λίβανο και τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν μόνο τις προηγούμενες 24 ώρες.

Την Παρασκευή, το Κυβερνητικό Νοσοκομείο Marjayoun κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου εκκενώθηκε μετά από ισραηλινό πλήγμα που έπληξε την περιοχή έξω από την κύρια είσοδο του, σκοτώνοντας επτά άτομα, είπε στο CNN ο διευθυντής της εγκατάστασης, Δρ. Mones Kalakish. Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Περισσότερα στο https://edition.cnn.com/world/live-news/israel-iran-attack-war-lebanon-10-05-24-intl-hnk/index.html

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ " κρύβουν τρομοκράτες και οπλισμό"