Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΑΡΑΓΕ ξεκίνησε - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - συνεχόμενη ροή εξελίξεων - ΒΙΝΤΕΟ

 

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ σαν να έπεσε μικρή " ατομική " βόμβα
Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για απάντηση στο Ιράν

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ χτύπησε  στο Ντέιρ Αλ Ζορ τις σημαντικές ιρανικές βάσεις της Συρίας.


Πριν λίγο η Ρωσία απάντησε με επίσημο τρόπο σιβυλλική ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας στο διάγγελμα Νετανιάχου για την επικείμενη επίθεση στο Ιράν: «Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις σοβαρά επιδεινούμενες συνθήκες στη Μέση Ανατολή». 

Και υπογραφή: Κρεμλίνο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Με το όπλο παρά πόδας - Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τον αεροδιάδρομο κατά μήκος των δυτικών συνόρων κάθε βράδυ από σήμερα (5/10) 20:00 έως 04:30 έως τις 9 Οκτωβρίου, λόγω στρατιωτικής άσκησης ενώ ιπτάμενο τάνκερ του του στρατού των ΗΠΑ κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή

(Διαρκές Upd) Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.
Την ίδια ώρα, τα θύματα των επιθέσεων στον Λίβανο έχουν ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση.
Σαρωτικούς βομβαρδισμούς εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Βηρυτού το βράδυ του Σαββάτου (5/10/2024). ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Νωρίτερα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση των ισραηλινών στο Ιράν είναι θέμα ωρών. Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή έρχεται πλέον όλα και πιο κοντά...

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον μας» είπε σε διάγγελμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και ξεκαθάρισε ότι η χώρα του έχει δικαίωμα να απαντήσει και θα το κάνει, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το Τελ Αβίβ είχε ήδη δώσει εντολή στα μαχητικά F-35 να ανάψουν τις μηχανές τους..

Παράλληλα με το χτύπημα στις ιρανικές βάσεις στη Συρία, οι Ισραηλινοί εντείνουν την στρατιωτική πίεση και προς τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε ένα νέο μπαράζ βομβαρδισμών. Νωρίτερα είχε καλέσει τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού να τα εκκενώσουν αμέσως, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Δείτε βίντεο από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό



Δείτε βίντεο