Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

"ο Αιφνιδιασμός προαναγγέλεται" - ή άλλαξε ο πόλεμος ή κάτι άλλο ετοιμάζουν;

 


ΝΕΩΤΕΡΑ

Η ώρα μηδέν όπου το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου φαίνεται πως φτάνει. Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ επανέλαβε σήμερα σε συνάντηση που είχε με μέλη του δεξιού Φόρουμ Gvura (Φόρουμ Ηρωισμού) των οικογενειών των ομήρων, ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στη μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν.

«Θα είναι μια ακριβής και θανατηφόρα απάντηση», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Σκάι, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

https://www.sigmalive.com/news/international/1251511/stin-teliki-efthia-ghia-ta-antipoina-toy-israil-sto-iran

New York Times: Ποιους στόχους εντός του Ιράν μπορεί να περιλαμβάνει η ισραηλινή επίθεση - Τι θα γίνει με τα πυρηνικά

Εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης πυραύλων και drone, αλλά και εργαστήρια που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά όχι με τον εμπλουτισμό ουρανίου, στη λίστα των πιθανών στόχων


Washington Post : "το ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ θα σημειωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ" 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται δύο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε στον σχεδιασμό των ισραηλινών αντιποίνων με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ενδεχόμενη επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», πλήττοντας την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις λόγω της δυσφορίας των ψηφοφόρων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι το ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ θα σημειωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως αδυναμία.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/10/washington-post-5.html

ΣΤΩΜΕΝ καλώς