Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

μην ξεχνάτε το "Χριστός μεθ' ημών στήτω" θα χρειαστεί

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - O Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όταν έγιναν οι μεγάλοι ΣΕΙΣΜΟΙ της Αντιόχειας(ήταν παπάς ακόμα τότε πριν γίνει Δεσπότης κι έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί της Αντιόχειας) και είπε στους Χριστιανούς να πάτε να γράψετε όλοι επάνω στους τοίχους "Χριστός μεθ' ημών στήτω" δηλ. "Ο Χριστός είναι μαζί μας, σε διατάσσω σπίτι μου να σταθείς", ''στήτω" αυτό σημαίνει ''στήτω'' είναι προστακτική, να σταθείς όχι να πέσεις. Όπου οι Χριστιανοί επίστευσαν, δεν εράγισε το σπίτι κανενός. Όπου τον κορόϊδεψαν έπεσαν τα σπίτια!

Από κήρυγμα του Μητροπολίτη Μόρφου στις 8.3.2021
(στο 30:29)
https://www.youtube.com/watch?v=tRlbBVbqpYc

ΠΗΓΗ Γιώργος Βς ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ( τις αναφέραμε παλαιότερα ότι ο Ιερός Χρυσόστομος μαζί με τους άλλους δυο  Μεγάλους Ιεράρχες προσέτρεξε και έσωσαν την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1999 από εκείνο τον φονικό σεισμό και μετρίασαν το κακό ...)

Για να μαθαίνουμε και λίγη νεότερη εκκλησιστική ιστορία ..εκείνο τον χρόνο ο τότε αρχιεπίσκοπος Αθηνών ετοιμαζόταν να καλέσει τον Πάπα από την Ρώμη μετά από χίλια και χρόνια ..έγινε ο σεισμός ..η επίσκεψη αναβλήθηκε και σε δυο χρόνια ( 5 Μαίου του 2001) νάτος ο Πάπας με καμάρι στην Πνύκα και από κάτω όλη η τότε και η μέλλουσα αριστοκρατία της νεο πολιτικής που έφεραν τα μνημόνια ..τότε κάποιοι χριστιανοί έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και διαμαρτυρόταν ευγενικά στην Πλατεία.. Μητροπόλεως..το τηλεοπτικό κανάλι CNN αφιέρωσε περισσσότερο χρόνο να δείχνει τις διαμαρτυρίες των Ορθοδόξων χριστιανών παρά τις μεγαλοστομίες των τότε εκκκλησιαστικών και πολιτικών ηγετών ..

ξεχνιούνται αυτά ; δεν ξεχνιούνται γιατί είμασταν εκεί ανάμεσα σε πλειάδα πολλών αγίων που συμπαραστεκόταν την ΟΛΟΛΟΓΙΑ .

ΜΕΤΆ ΤΙ ΚΑΚΑ ΗΡΘΑΝ; - ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας