Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ο Μίλτον(ς) πήγε πρώτος να "ψηφίσει" στην Αμερική ...θα πάνε και άλλα ;


Γράφει ο Δρ.Κωνταντίνος Βαρδάκας 

"Αγωνία για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε τις περίπου 9 ώρες που έμεινε πάνω από τη Φλόριντα - BBC: Στην Τάμπα έπεσε τόσο νερό όσο μια φορά τα 1.000 χρόνια"


Στους δύσκολους και αμφίσημους καιρούς μας ο τυφώνας Μιλτιάδης  σαν "στρατηγός" παίζει ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή , στα σενάρια της τροποποίησης του καιρού και στην ΘΕΙΚΗ ΟΡΓΗ για την Παγκόσμια Αποστασία των καιρών .
Ότι έχει ο καθένας στην καρδιά και στο μυαλό αυτό θα δεχτεί .
Όμως οι εικόνες της καταστροφής ήδη μιλούν .
Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να φύγει από τα σπίτια του, την στιγμή που λίγα 24ωρα πριν ένα εκατομμύριο Λιβανέζοι αναγκάστηκαν λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων να κάνουν το ίδιο .Να μιλήσουμε για την Ουκρανία την Γάζα ; ίδιες εικόνες και χειρότερες 
Από την μια βομβαρδίζουν οι άνθρωποι και από την άλλη " βομβαρδίζει " ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ .
Μια Αγία ψυχή  το 1973 έλεγε: " την Αμερική δεν μπορεί να την ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι, αλλά θα δοκιμαστεί με Θεομηνίες " και πολλοί άλλοι άγιοι είπαν το ίδιο .
Γιατί άραγε το έλεγαν ;
Γιατί ο σημερινός δυτικός πολιτισμός προσομοιάζει με την περιγραφή της πόρνης Βαβυλώνας στην Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη, αλλά και με όσα είπαν προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης .
Όλοι όταν βλέπουμε τέτοιες εικόνες είτε στις ΗΠΑ , είτε στην Ουκρανία , είτε στην Μέση Ανατολή θλιβόμαστε εκτός από τον κατεξοχήν ανθρωποκτόνο και τα όργανα του .
Χθές λίγο πριν την καταστροφή στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ , ένας ασκητής μας παρότρυνε, λέγοντας μας: " τώρα είναι η ώρα να προσευχηθούμε για την Αμερική , την πλησιάζει το πρώτο κακό " και συμπλήρωσε: " αυτές τις στιγμές την Αμερική την κρατάει η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή που είναι τεθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα και ο χαριτόβρυτος τάφος του πνευματικού τέκνου του Οσίου Γέροντος Εφραίμ του Αριζονίτη"
Σήμερα μάθαμε ότι η παροικία των Ελλήνων ομογενών μας σφουγγαράδων δέχτηκε " ξώφαλτσα" την Οργή σε σχέση με αυτό που κατευθυνόταν επάνω της .
Από εδώ και πέρα οι Αμερικανοί πηγαίνοντας για τις εκλογές τους θα έχουν νωπό το πρώτο αυτό κτυπημα .
Φυσικά όλοι θα το εκμεταλλευθούν προεκλογικά το φυσικό αυτό φαινόμενο ,την στιγμή που ο κόσμος θα ζει εξελίξεις ραγδαίες στην Μέση Ανατολή .
Δεν μας τρομάζει ο Θεός που θέλει να μας παιδαγωγήσει. Άλλοι μας τρομάζουν γιατί θέλουν να πετύχουν σχεδιασμούς σκοτεινούς αιώνων, αλλά στο τέλος γίνεται το έργο του Αρχηγού και Τέλειωτη της ανθρώπινης ιστορίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας