Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

μας κάνουν μασάζ λίγο πριν χτυπήσουν ...μετράμε ανάποδα

ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ 0 
"μας κάνουν μασάζ ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στην ενέργεια αν χτυπήσει το Ισραήλ τα πετρέλαια του Ιράν "
Politico: Τι θα συμβεί στην παγκόσμια αγορά αν το Ισραήλ επιτεθεί στα πετρέλαια του Ιράν -Ειδικοί εξηγούν
Ένα σωρό ανακρίβειες ...
Διαβάζουμε :
. Όμως η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα από κάθε άλλη χώρα στην ιστορία, καθώς και η αύξηση της παραγωγής από τους παραγωγούς της Νότιας Αμερικής, έχει χαλαρώσει την εξάρτηση της αγοράς από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής. Και πιο πρόσφατα, η χαμηλή κινεζική ζήτηση καυσίμων έχει επιβαρύνει τις παγκόσμιες τιμές. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Λιβύη και άλλοι πετρελαιοπαραγωγοί διαθέτουν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, η οποία θα μπορούσε εύκολα να καλύψει τυχόν ελλείψεις στην προσφορά, εάν ένα ισραηλινό χτύπημα σε πετρελαιοπηγές ή εξαγωγικές εγκαταστάσεις του Ιράν ωθούσε προς τα πάνω τις τιμές, ανέφεραν αναλυτές.


Αλλά ακόμη και αν η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν υποστεί σοβαρή ζημιά, αυτό θα μειώσει τις προμήθειες κατά πιθανώς λιγότερο από 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσαν αναλυτές. Αυτό είναι μια σχετική σταγόνα στον ωεκανό σε μια παγκόσμια αγορά που καταναλώνει 100 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, δήλωσε ο Rediker. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Κίνα θα μπορούσαν να αναπληρώσουν κάθε έλλειμμα εφοδιασμού με αποδεσμεύσεις από τα στρατηγικά τους αποθέματα πετρελαίου, πρόσθεσε.

Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Προχθές το Ιράν δήλωσε :
" Οι Ιρανοί προειδοποιούν ότι εάν χτυπηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις θα κάψουν όλο το πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή, δηλαδή σε Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αζερμπαϊτζάν"
Όταν δούμε τον Βόσπορο και τα Στενά του Ορμούζ και του Άντεν κλειστά και  φρακαρισμένα με κατεστραμμένα πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία τότε να δούμε τι θα λένε οι νεοποχιτες στους πεινασμένους λαούς;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας