Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΛΑΚΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΊΞΕΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

 

Πανηγυρίζει η Παναγία η Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΥΡΩΝΟΣ
«Ἐτέχθη σήμερον γέφυρα, μετάγουσα πρὸς φῶς τὸ ἀνθρώπινον, κλῖμαξ οὐράνιος, ὄρος Θεοῦ ἐμφανέστατον, ἡ Θεοτόκος Κόρη ἣν μακαρίσωμεν». (Α’ τροπάριο της στ´ωδής της Ζ’ Σεπτεμβρίου)

Με αυτά τα εγκωμιαστικά λόγια ο ιερός Υμνωδός μας εισάγει στην χαρά του Γενεσίου της Παναγίας Μητέρας του Θεού, η Οποία γεννήθηκε κατά παραχώρηση Θεού από την στείρα Άννα.

Ονομάζει την Κυρία Θεοτόκο γέφυρα, που μεταφέρει στο «Φως το αληθινόν» όλο το ανθρώπινο γένος το οποίο ζει στο σκότος της αμαρτίας και της αγνωσίας, υπό το κράτος του διαβόλου. Και όχι μόνο γέφυρα, αλλά και κλίμακα, σκάλα που οδηγεί στον ουράνιο Πατέρα και Θεό μας.

Όρος Θεού εμφανέστατον!

Διότι μεν ο Θεός εν μέσω νεφελών εμφανίστηκε και βάδισε στο όρος Σινά. Στην Κυρία Θεοτόκο δε, όχι απλώς κατήλθε αλλά και κατεσκήνωσε για εννέα μήνες και ανατράφηκε στη μακαρία αγκάλη Της. Και αυτό το «Όρος» ήταν και είναι προσβάσιμο σε όλους μας.

Είναι εδώ δίπλα μας, γύρω μας, και αρκεί μόνο μία επίκληση στο άγιο όνομά Της για να σπεύσει σε βοήθειά μας.

Μας συμπαραστέκεται, μας παρηγορεί, μας περιλαμβάνει στη μεγάλη μητρική αγκαλιά Της με σκοπό να κάνει πιο ήρεμη και πιο καρποφόρα την ενθάδε βιοτή μας.

Μάρτυρες αυτού, όλοι εμείς οι χριστιανοί που εμπιστευόμαστε τη μητρική παρουσία Της και απολαμβάνουμε τις δωρεές του Θεού δια των πρεσβειών Αυτής.

Όπως επίσης και οι πιστοί της Ενορίας μας αλλά και οι ευλαβείς προσκυνητές της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, όπου νυχθημερόν μεγαλύνουν το Όνομά Της εδώ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Νέα Ελβετία Βύρωνος, και την ικετεύουν να τους απαλλάξει από ψυχικές και σωματικές ασθένειες και η Παναγία μας τους χαρίζει «το δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως» χωρίς να παύσει ούτε μια μέρα να δακρυρροεί και να μυροβλύζει.