Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η ΑΘΗΝΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ


( ΦΩΤΟ - πεζόδρομος Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη - Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας και των τέκνων της) 
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ,  ΑΘΛΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ   ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.  

ΟΠΟΥ ΕΠΛΕΟΝΑΣΕ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΥΠΕΠΕΡΙΣΣΕΥΣΕ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ

 ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ  

"Ω Αρχοντική Αθήνα, ταπεινή, που ενώ έβγαλες τόσους μεγάλους σύγχρονους Αγίους που συνέχισαν την Αγιότητα της Αγίας Φιλοθέης, έμεινες Άγνωστη σαν τόπος Αγιασμού του 20ου και του 21ου Αιώνα!"

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα  δακρυρροεί εδώ  και οκτώ μήνες και εδώ και ένα μήνα Μυροβλύζει στην σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδος που κυοφορεί  πνευματικές και κοινωνικές εξελίξεις.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ  ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΣΚΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1999- Ενώ έφευγε ο γέρων Ευμένιος από το Λοιμωδών Νόσων για τον Ευαγγελισμό για την τελευταία νοσηλεία του, στο δρόμο ευλογούσε την Αθήνα κι έλεγε: «Ωραία που είναι η Αθήνα! Ευλογημένη Αθήνα!» Ευλογούσε τους δρόμους, την Ομόνοια, την Αγορά, την Μητρόπολη, την Βουλή, όλη τη πόλη!

Ω Αθήνα μου Αγιασμένη! Ω πολύβουη Αγία Έρημος Αθήνα!
Ω Αρχοντική Αθήνα, ταπεινή, που ενω έβγαλες τόσους μεγάλους σύγχρονους Αγίους που συνέχισαν την Αγιότητα της Αγίας Φιλοθέης, έμεινες Άγνωστη σαν τόπος Αγιασμού του 20ου και του 21ου Αιώνα!

Πολλούς Αγίους ανέθρεψες Αθήνα μου και έχεις στα σωθικά σου! Η Παράδοση συνεχίζεται. Άνοιξε την πόρτα του 20ου Αιώνα ο Άγιος Νεκτάριος, την περπάτησαν όλοι οι πιο πάνω και ακόμη περισσότεροι μυστικοί. Την περπατούν και σήμερα μυστικοί διάδοχοι του Αγίου Πνεύματος. Κι όμως υπάρχουν διαμερίσματα -κελιά κι ησυχαστήρια- σε πολυκατοικίες που γνέθουν μυστικά τις νύχτες το νήμα της Ζωής, αθέατοι ησυχαστές, άνδρες και γυναίκες, που αναπαύουν τον Θεό όντας «πτωχοί τω Πνεύματι» και υπήκοοι της Βασιλείας των Ουρανών! (Ένας Μετανάστης στην Αθήνα για 39 χρόνια.! Ανδρέας Χριστοφόρου)

Το 1991 το φαινόμενο της Λειψυδρίας στην Αθήνα είχε αρχίσει να παίρνει γιγάντιες διαστάσεις και τα έκτακτα δελτία ειδήσεων προειδοποιούσαν τον κόσμο, ότι το απόθεμα νερού στο Μαραθώνα επαρκεί για συγκεκριμένες μέρες. Η αίσθηση της ανησυχίας και του φόβου, που επικρατούσε, ήταν διάχυτη εκείνες τις μέρες. Ο πατέρας Ευμένιος Σαριδάκης, το πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, νιώθοντας την αγωνία του κόσμου, που τόσο ανησυχούσε, προσευχόταν με θέρμη και πόνο ψυχής να λυθεί η ανομβρία και να βοηθηθεί ο κόσμος. Η αγάπη του για τους ανθρώπους, η βαθιά Πίστη και αγάπη του στον Ουράνιο Πατέρα, αλλά και η ευχή του πνευματικού του, Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, που τον συνόδευε από τον Ουρανό, έκαναν την προσευχή του πατέρα Ευμένιου να εισακουστεί. Παρακαλώντας τον Θεό με πόνο Του έλεγε, ότι είναι αρκετή η επερχόμενη μελλοντική δοκιμασία που θα έρθει, ας μην βασανιστεί και τώρα ο κόσμος! 

Σε κοντινό του πρόσωπο απεκάλυψε, ότι η Παναγία του είπε, ότι σε οκτώ μέρες θα βρέξει και πραγματικά οκτώ μέρες μετά άνοιξαν οι καταρράκτες του ουρανού και το πρόβλημα της ανομβρίας ξεπεράστηκε!
Πληροφορίες από τον π.Αντώνιο (Μοίρες Ηρακλείου)

ΠΗΓΗ https://iconandlight.wordpress.com/2020/05/22/%CE%BF-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-

ΣΤΩΜΕΝ καλώς