Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Υπάρχει σημερινή αιτία που η χερσαία κάθοδος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή προαιωνίζεται με ταχύτητα μέσω του Καυκάσου.

 


 Η τουρκία ετοιμάζει να κατασκευάσει τεράστια στρατιωτική βάση στον στρατηγικό αυχένα του Καυκάσου κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και σκέφτονται αυτή την βάση να την εντάξουν στο πλαίσιο των νατοικών δραστηριοτήτων στο υπογάστριο της Ρωσίας όπου ενοικούν ισλαμικοί πληθυσμοί στην ήδη περικυκλωμένη και εξουθενωμένη Αρμενία από όλες τις απόψεις.

Την Πέμπτη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε από το κανάλι NTV ότι είπε ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν.

«Μπορεί να υπάρξει εξέλιξη και επέκταση εδώ αργότερα», πρόσθεσε.

Σε απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας τουρκικής βάσης, ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε, «Η ανάπτυξη χωρών ( του ΝΑΤΟ) με στρατιωτική υποδομή κοντά στα σύνορά μας τραβάει ιδιαίτερη προσοχή».

«Είναι επίσης λόγος για μας να λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Η Ρωσία ανησυχεί για δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο νότιο Καύκασο

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την πιθανή κατασκευή μιας τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν, μια κίνηση που μπορεί να ωθήσει τη Ρωσία να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τα συμφέροντά της.

Ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται  σε εντατική επαφή με την Τουρκία , μέλος του ΝΑΤΟ, για τη σταθεροποίηση του Νότιου Καυκάσου , καθώς ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία, στρατός του Αζερμπαϊτζάν εκδίωξε τις αρμενικές δυνάμεις από εδάφη εντός και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν την Τρίτη ότι συμφώνησαν να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία και υπέγραψαν μια δήλωση στη Σούσα, την οποία οι Αρμένιοι αποκαλούν «Σούσι», έδαφος που κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν με μάχες πέρυσι" 

Sky News Arabia

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/06/blog-post_88.html#more

Όλα τα παραπάνω εξοργίζουν την Ρωσία η οποία τα τελευταία 24ώρα μετά την συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν παρακολουθούν εμβρόντητοι τις σπασμωδικές τουρκικές κινήσεις.

Για τον λόγο αυτό ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και απαιτούν από την τουρκία τι θα κάνει με τους S400 γιατί έχουν υποψίες βάσιμες ότι η τεχνολογία τους θα πέσει σε χέρια Δυτικών. 

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΡΩΤΟΎΣΑΝ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας