Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Στον Εσπερινό της Εύρεσης της Θαυματουργής Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΞΥΝΙΑΔΟΣ μεγάλες φυσικές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή - ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΛΛΑ ...


ΕΛΕΓΕ ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είναι τόσα πολλά τα σημεία που πρέπει να κοιμάσαι με τα τσαρούχια για να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Τι έγινε σήμερα 21 Ιουνίου του 2021 

" Ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες καθώς και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκάλεσε μεγάλης έντασης μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα χθες Κυριακή την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε ότι «μετά την εκδήλωση σύντομης έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης συνοδεία πολύ ισχυρών τοπικών ανέμων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε 80 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Αργυρόπουλος, τα 13.000 στρέμματα που καλλιεργούνται στο Μακρυχώρι έμειναν σκέτο χώμα. Πρόκειται κυρίως για καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και τριφυλλιού.https://www.in.gr/2021/06/21/greece/karditsa-terasties-katastrofes-apo-megalis-entasis-mpourini-kai-xalazoptosi/

Περισσότερα από 20 χωριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στο Νομό Καρδίτσας από τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε το χθεσινό μπουρίνι, αλλά και η έλλειψη έργων υποδομής.  

Το μπουρίνι που συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση και σφοδρούς ανέμους χτύπησε χιλιάδες στρέμματα στους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας αφήνοντας ταυτόχρονα δεκάδες κοινότητες χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες, ενώ σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση δεν επανήλθε. Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Παλαμά ενώ μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν ρεύμα οι τοπικές κοινότητες Γοργοβιτών, Μάρκου, Κοσκινά, Ψαθοχώρας, Κόρδας, Πεδινού, Προαστίου και Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες δίνεται προτεραιότητα στο Προάστιο, καθώς λειτουργεί εξεταστικό κέντρο πανελλαδικών εξετάσεων. Στην Ψαθοχώρα «ξηλώθηκαν» δεκάδες σκεπές από σπίτια, ενώ υπήρχαν καλλιέργειες π.χ. σιτηρών που μετά το κύμα κακοκαιρίας ήταν σαν να πέρασε θεριζοαλωνιστική και το μάζεψε!

https://www.902.gr/eidisi/koinonia/263264/horis-reyma-paramenoyn-dekades-horia-ston-n-karditsas


Τι έγινε τον  Ιούνιο  του 1962

Ἔλεος πηγάζουσα ὦ Ἐλεοῦσα

Ἡ Εἰκών σου δέδοται ἡμῖν ἐκ γαίης.
Εἰκάδι γῆθεν Εἰκὼν Θεοκύμονος πρώτη φαάνθη.