Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΧΑΛΒΑΔΕΣ ΤΡΙΚΛΙΖΟΥΝ - καταιγιστικές εξελίξεις


" Έντονη δυσφορία στο Μαξίμου μετά την προκλητική ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ - Μετατίθεται η κύρωση τριών μνημονίων μεταξύ των δύο χωρών.

Την έντονη δυσφορία της Αθήνας προκάλεσε η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Η ανάρτηση που έρχεται ως συνέχεια άλλων αντίστοιχων κινήσεων το τελευταίο διάστημα, έφθασε εντός λίγων δευτερολέπτων στο Μαξίμου, με την αντίδραση να συνοψίζεται στη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει». Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα." ΠΗΓΗ https://www.voria.gr/article/pagonoun-mnimonia-me-ta-skopia-meta-ta-peri-makedonias-tou-zaef

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΉ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 η κυβέρνηση  ετοιμάζεται για εκλογές και χρειάζεται την δεξαμενή των ψήφων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 τι γνωρίζει η Αθήνα και τι πληροφορίες της ήρθαν όταν εδώ και μήνα κυκλοφορούν χάρτες με αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια και υπάρχουν δημοσιεύματα για  επιθυμίες διαμελισμού  της εύθραυστης και πηλώδους κρατικής υπόστασης στα Βόρεια σύνορα μας ;


«Βουλγαρία και Αλβανία περιμένουν τη διάλυση της Βόρειας Μακεδονίας!»-  ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ; δημοσιεύματα 

Η όρεξη των Αλβανών και των Βουλγάρων τώρα  περιορίζεται σε δημοσιεύματα , αύριο όμως;


"Βουλγαρική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει μια πρόταση η οποία έλκει το ενδιαφέρον, προτείνει τη διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας,  μεταξύ  της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

 «Όλοι γίνονται ‘budaIIenj’ [ τούρκικο: μπουνταλάδες, ανόητοι]και δεν ξέρουν ότι οι πόλεμοι μας στο παρελθόν ήταν για την ενοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης της Αδριανούπολης με τη μητέρα Βουλγαρία;»

 »Τώρα, μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς για τη διάσπαση της Μακεδονίας του Βαρδάρη μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας».

Όλοι όσοι γράφουν για τη Βόρεια Μακεδονία γνωρίζουν ότι θα χωριστεί μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας, ωστόσο, όλοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα και περιμένουν κάποιον άλλον να το λύσει, σημειώνει η  αλβανική gazetametro." 

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/06/blog-post_50.html#more

ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους Αγίους του .

Αλλά αυτό που επισημαίνουμε εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα είναι  ότι κάτι μεγάλο κυοφορείται στα Βαλκάνια , για αυτό και κυκλοφορούν χάρτες με αλλαγές συνόρων και πολύ παρασκήνιο. 

Η όρεξη των Αλβανών και των Βουλγάρων τώρα  περιορίζεται σε δημοσιεύματα , αύριο όμως;

Γνωρίζουν και οι δυο διεκδικητές ότι και με την νέα ονομασία αυτό το κρατίδιο φαίνεται μεσοπρόθεσμα θνησιγενές για αυτό και ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τυχόν διαμελισμό του. Όλα αυτά φυσικά είναι άκρως επικίνδυνα και για εμάς...

είδομεν

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας