Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

" δεν πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το κακό στην Ουκρανία και να μπει ο ΧΡΙΣΤΟΣ στην μέση και όχι τα γεωπολιτικά παιχνίδια των μεγάλων" "

 

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 έξω από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο στο Κίεβο και το Γραφείο της Προεδρίας της Ουκρανίας με αίτημα να σταματήσει η δίωξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι πιστοί υπέβαλαν στους βουλευτές του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και στον Πρόεδρο δημόσια έκκληση με δύο νομοσχέδια για την κατάργηση των νόμων 2662-VIII και 2673-VIII, οι οποίοι εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Να αναφερθεί ότι στην ειρηνική συγκέντρωση συμμετείχαν Ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πιστοί από διάφορες Επισκοπές της Ουκρανίας.

«Ήρθαμε εδώ, αφήνοντας τις υποθέσεις μας, τα σπίτια μας, πολλοί άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να ακουστούν επιτέλους, για να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι τον 21ο αιώνα στο κέντρο της Ευρώπης συνεχίζονται οι διώξεις για θρησκευτικούς λόγους» - δήλωσε ο Επίσκοπος Βασιλκώφ κ. Νικόλαος, Βικάριος της επαρχίας Κιέβου έξω από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Μετά την υποβολή της έκκλησης στους βουλευτές οι χιλιάδες πιστοί και οι Ιεράρχες με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν στο Γραφείο του Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι για να του υποβάλουν προσωπικά την έκκληση για την κατάργηση του νόμου 2662-VIII ο οποίος αφορά την αναγκαστική αλλαγή του ονόματος της Εκκλησίας, και του νόμου 2673-VIII ο οποίος βοηθά στην αρπαγή των Ναών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/44072-xiliades-pistoi-zitoyn-na-stamatisei-i-dioksi-tis-ekklisias-tis-oukranias-foto