Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

μας χρωστούν εξηγήσεις- Ισραήλ: Πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer, oι μισοί όσων μολύνθηκαν με την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  από https://www.naftemporiki.gr/

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από το ξέσπασμα της παραλλαγής Δελτα του Covid-19 στο Ισραήλ ,εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα  με τον Ραν Μπάλιτσερ,επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων της χώρας

Τα αρχικά ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων σχετίζονται με τη μετάλλαξη «Δέλτα»,αναφέρει η Wall Street  Journal.

Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί, είπε.

Η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα επέκτεινε τους εμβολιασμούς και τους 12 έως 15 ετών μετά από άλμα στις μολύνσεις μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.
Τα νέα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν σε πάνω από 200 την Πέμπτη, συγκριτικά με τα -περίπου- 10 ημερησίως, που καταγράφονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – και για εμβολιασμένους – καθώς και άλλους περιορισμούς.
 

Tο μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα άλλα περιοριστικά μέτρα είχαν αρθεί.μόλις δέκα ημέρες πριν, 

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ   είναι μια από τις χώρες με τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως. Πάνω από το 80% των ενηλίκων στη χώρα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ ανέφεραν ότι αυτή η νέα, πολύ μεταδοτική μετάλλαξη εισήλθε στη χώρα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου είχε τεθεί σε λειτουργία σύστημα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων στις αφίξεις. Ωστόσο μια πρόσφατη αύξηση των επιβατών που έφθαναν στη χώρα οδήγησε σε υπερφόρτωση του εν λόγω συστήματος.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την απόφαση να επιτρέψει στους ξένους τουρίστες να εισέρχονται στη χώρα από 1η Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, και επέβαλε εκ νέου το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εντός των αεροδρομίων.

ΠΗΓΗ https://www.naftemporiki.gr/story/1742380/israil-pliros-emboliasmenoi-me-pfizer-oi-misoi-oson-molunthikan-me-tin-parallagi-delta