Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Έχουμε το Προσφυγικό, έρχεται και το Πειρατικό . ΣΗΚΩ ΕΛΛΑΔΑ


Η φώτο δίνει την λύση πως θα πρέπει στο μέλλον να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες  με σεβασμό στον οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας . Την επιλέξαμε αντί να διαφημίζουμε τα ογκώδη τουρκικά γεωτρύπανα και την δυστυχία των προσφυγικών ροών στο ΑΙΓΑΙΟ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 αρθρογραφούμε «Ο τελευταίος πειρασμός δεν είναι του Καζαντζάκη αλλά επί του Μητσοτάκη, αν αποφασίσει ο γείτονας να στείλει σε ένα 24ωρο 50000 πρόσφυγες;» https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/09/24-50000.html
Και αυτό το επισημάναμε εξ αιτίας του γεγονότος ότι με την ανάληψη της  νέας διακυβέρνησης της χώρας αλλάζει το μείγμα της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής απέναντι μας και σε πολλά ανοικτά θέματα.
Ο Ερντογάν παίζει με τον ανθρώπινο πόνο των προσφύγων και τους πυρήνες των τζιχαντιστών που φαίνεται να  διακινεί μέσω αυτών.
Ήδη τα γεγονότα μας ξεπερνούν και τρέχουν από επάνω μας.
« Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας» https://www.capital.gr/epikairotita/3390845/mix-xrusoxoidis-an-den-kanoume-kati-oi-roes-tha-perasoun-apo-pano-mas-oxi-dipla-mas?fbclid=IwAR1HZbWwPLHPLnx6KZRiST1rTIfa4XdtTaOrfoXUSplwa6w4YHLnCYNYHtM

Το τι γίνεται στην Ελληνική Επαρχία και στα νησιά μας το γνωρίζει καλά ο κοσμάκης εκεί , οι ιθύνοντες και ο Ερντογάν.
Άλλωστε οι δηλώσεις Καραμανλή από το Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη μόλις προχθές δείχνουν την κρισιμότητα των επικείμενων.
Σχεδόν όλοι μας και αν υπάρχουν και κάποιοι που δεν το κατάλαβαν , θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, ότι μας έβαλαν στα μνημόνια « για να μας χορέψουν το ταψί» σε όλα τα θέματα κυρίως στα Εθνικά, παίζοντας ακόμα και με την παγκόσμια Ελληνική Ιστορία ( βλ. Μακεδονία)
Επανερχόμαστε στον πειρασμό των κρίσιμων ημερών μας που είναι συνδυασμός δυο μεθοδευμένων στρατηγικών επιλογών εκ μέρους της τουρκίας και των χορηγών της από το παρασκήνιο.
Το προσφυγικό με την μαζικότητα του και με το μη διαχειρίσιμο του  φαίνεται ότι είναι στρατηγικό εργαλείο  αποσταθεροποίησης  της Ελλάδος με προβλήματα μη ορθής αντιμετώπισης επιβίωσης των προσφύγων.

Την στιγμή που ανακοινώνονται τα παρακάτω όσο αναφορά τα ενεργειακά της Ελληνικής ΑΟΖ , το τουρκικό  γεωτρύπανο ΠΟΡΘΗΤΗΣ φαίνεται να αλλάζει ρότα.  
« Εβδομήντα φορές την ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου της χώρας μπορεί να κρύβει η Δομή Ταλώς που να σημειωθεί, ως ακτινογραφία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το κοίτασμα Zohr που έχει βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η περιγραφή έγινε από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο που είναι ο Γιάννης Γρηγορίου διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Upstream.
Πρόκειται για μια κρατική εταιρεία που έχει ως αρμοδιότητα την έρευνα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» . http://www.bankingnews.gr/index.php?id=467148&fbclid=IwAR0b-cabvxX-RmAgx8ogpyKEHkIv4CxnelcWsvTsBUVq9OsDasJuQELzIzc

 « Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίαση
Φεύγει από την κυπριακή ΑΟΖ ο «Πορθητής», ετοιμασίες για νέα παραβίασηΠέμπτη 31/10/2019 - 12:40
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση
Από νωρίς το πρωϊ το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» απαγκιστρώθηκε από το σημείο της δεύτερης παράνομης γεώτρησης που πραγματοποίησε σε περιοχή δυτικά της Πάφου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου.
Το γεωτρύπανο έβαλε πλώρη για το αγκυροβόλιο της Αττάλειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα, πρέπει να αναμένεται ότι θα προετοιμαστεί για νέα παράνομη κίνηση παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ενδεχομένως λόγω πληροφοριών για κίνηση εντός των τεμαχίων 2 ή 3 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει δεσμεύσει μεγάλη περιοχή για πολυεθνική άσκηση.»

Τώρα που κλείνουν την τουρκία στην παγίδα της Συρίας οι μεγάλοι ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑ, τα πάντα είναι πιθανά για τον τούρκο και σε σχέση με την Ελληνική ΑΟΖ.
« θα πηδήξει η αλεπού και θα κάνει κουταμάρες για να πιαστεί στα δόκανα και με τα τέσσερα» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Το ΠΕΙΡΑΤΙΚΌ ρεσάλτο των τούρκων όποτε γίνει σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία που αδυνατούμε να διαχειριστούμε το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ που μας  φόρτωσαν όλοι από την Δύση μέχρι την Ανατολή  είναι και ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου  άνωθεν άσχετα αν κάποιοι δεν την θέλουν.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας