Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πήγαν την Συμφωνία των Πρεσπών να υπογραφεί στον Ουρανό και οι Άγγελοι την πέταξαν στην γη


η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπογράφτηκε τελικά  στον Ουρανό για αυτό και οι εξελίξεις καλπάζουν.
Όλα τα Βαλκάνια μοιάζουν με χάρτινο πύργο , προηγείται όμως η κατάρρευση των χαλβάδων.
Σε μια συγκέντρωση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας είχαμε δίπλα  μια πολύ ηλικιωμένη συνταξιούχο Λυκειάρχη.
Την είχε πιάσει το παράπονο της κατάφωρης αδικίας και μονολογούσε λέγοντας…
-         Δεν πιστεύω σε κανένα από όλους αυτούς που μιλούν.
-         Πιστεύω ότι μόνο ο ΑΓΙΟΣ Γέροντας Παίσιος από εκεί που είναι θα μας δικαιώσει.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Καλή μου Κυρία σήμερα σας θυμηθήκαμε  .

Η συμφωνία για την οποία πολλοί έφαγαν ξύλο και δακρυγόνα , σπρωξιές και βρισιές δεν πρωτοκολλήθηκε στον Ουρανό και πνευματικά είναι κενού περιεχομένου.

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Το αφήγημα των πρωτεργατών της συμφωνίας αυτής ήταν η σταθερότητα στα Βαλκάνια και η  οικονομική ανάπτυξη με την συνύπαρξη  καλής γειτονίας μέσω της ΕΕ που με την αποδοχή της νέας  ονομασίας τους  θα έκανε αποδεκτή την παρουσία των βορείων γειτόνων μας στην ΕΕ.
Όμως τζίφος η δουλειά γιατί το παρασκήνιο της νέας εποχής ήθελε μόνο να κλέψει την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΟΝΟΜΑΣΙΑ της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας.

Σιγά που θα έκαναν τους κατοίκους της πόλεως των Σκοπίων και τους Αλβανούς καθαρόαιμους Ευρωπαίους;

Εδώ φεύγει ολάκερη Αγγλία από την ΕΕ, θα ισοφάριζαν την απώλεια με δαύτους;

Ουσιαστικά τώρα που έκλεψαν την ιστορία της Μακεδονίας οι ισχυροί θέλουν να ξαναγράψουν ΝΕΑ  ιστορία στα δυτικά και ανατολικά Βαλκάνια.

Η έξοδος της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ αποσταθεροποιεί την Βαλκανική και όσο  υπάρχουν  παλινδρομήσεις  σε αυτή την έξοδο  , τόσο η ρευστότητα  θα εντείνεται.

Η Γαλλία επειδή γνωρίζει το παιχνίδι και τους σχεδιασμούς  της Αγγλίας στα Βαλκάνια και στους δυο παγκόσμιους πολέμους για αυτό    στο θέμα της γρήγορης εξόδου της δεύτερης  από την ΕΕ είναι σύμφωνη και πρωτοστατεί εδώ και τώρα.
Αλλά επειδή η Γερμανία έχει άλλους δικούς της στρατηγικούς σχεδιασμούς ( δίχως να έχει στρατό) για αυτό και οι Γάλλοι αποφάσισαν να ¨κτυπήσουν εκεί που πονάει¨
« Ιδιαίτερα μετά το «όχι» από τη Γαλλία στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων. Ο μεγάλος φόβος που έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται σε χώρες της ΕΕ είναι μια ενδεχόμενη περίοδος αστάθειας και αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή.
Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών θέτει και πολλά ερωτήματα όσο αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία αναμφισβήτητα θα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Ζάεφ, ιδιαίτερα μετά το «όχι» από τη Γαλλία στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων. Ο μεγάλος φόβος που έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται σε χώρες της ΕΕ είναι μια ενδεχόμενη περίοδος αστάθειας και αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή.  
Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο που αιωρείται, και αφορά άμεσα την Ελλάδα, είναι ποια θα είναι η τύχη της Συμφωνία των Πρεσπών στην περίπτωση που δεν υπάρξει επανεκλογή του Ζάεφ. Το VMRO είχε εκφράσει έντονη κριτική στην Συμφωνία των Πρεσπών την οποία είχε χαρακτηρίσει ως επιζήμια για τα Σκόπια. Αν και δεν μπορεί να ακυρωθεί, η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί ωστόσο να τεθεί εν αμφιβόλω. Μια κυβέρνηση του VMRO θα μπορούσε κάλλιστα να χαράξει μια διαφορετική πορεία από αυτή της κυβέρνησης Ζάεφ όσο αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών υιοθετώντας μια πιο σκληρή θέση. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να υπάρξουν ανατροπές στη Συμφωνία των Πρεσπών»
  21/10/2019 - 14:17 ΑΠΕ

Ο ΦΟΒΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΑ
« Βούλγαρος διπλωμάτης: Η ΕΕ ρίχνει την Αλβανία και τα Σκόπια στα χέρια της Ρωσίας, Τουρκίας και του Ιράν…»
« Η αναβολή της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία από την ΕΕ, δεν είναι προς το συμφέρον της Βουλγαρίας, εκτιμά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σόλομον Πασσύ, προσθέτοντας ότι η έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τις δύο χώρες «αναβάλλεται για τρίτη φορά».

«Μετά το βέτο του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο (Ρώσος) ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρέπει να παραγγείλει ένα ποτήρι σαμπάνια.
Σε ποιον στέλνουμε τα Σκόπια και την Αλβανία; Τους στέλνουμε στα χέρια της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν;
Απλά θυμηθείτε τι έκανε ο πρόεδρος Πούτιν για να εμποδίσει τη Βόρεια Μακεδονία στην πορεία προς το ΝΑΤΟ», είπε ο Πασσύ. Οκτώβριος 20, 2019. 22:27 shqiptarja.com
The Hellenic Information Team

©
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
ΚΑΙ ενώ οι Βούλγαροι ισχυρίζονται τα παραπάνω το παίζουν δίπορτο εξυπηρετώντας την Ρωσία και την Τουρκία, δυναμιτίζοντας όλη την περιοχή , και μάλιστα στο μυαλό μας  έρχεται η ρήση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού «Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία / κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.»
«Πάντοτε λέω, όπου υπάρχουν σημαντικά οικονομικά συμφέροντα, όπου υπάρχουν αγωγοί φυσικού αερίου- δεν υπάρχει πόλεμος. Έτσι, χτίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα συμφέροντα άλλων χωρών καθώς και οι επιχειρήσεις μας. Και στη Βουλγαρία, οι μελλοντικές γενιές θα λαμβάνουν τα τέλη διέλευσης λόγω της γεωστρατηγικής μας θέσης».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των 11 χιλιομέτρων υποδομής φυσικού αερίου από τη ροή της Βαλκανικής Ροής, όπως αναφέρει η βουλγαρική Investor.

Το έργο περιλαμβάνει έναν νέο αγωγού φυσικού αερίου από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού μέτρησης αερίου «Στράντζα».
Ο αγωγός θα διέρχεται από ένδεκα βουλγαρικές περιοχές και θα φθάνει στα βουλγαρο-σερβικά σύνορα.

Η Βουλγαρία κατασκευάζει δύο διαδρόμους φυσικού αερίου. Με αυτούς θα είναι σε θέση να αγοράζει φθηνό αέριο και οι γείτονες μας θα είναι σε θέση να εφοδιάζονται από τους ίδιους σωλήνες, δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, περιέγραψε το σχέδιο «Balkan Stream» ως μια πολιτική απόφαση από τότε που «ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία».
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ.
Όλα τρέχουν κατοστάρι για πολεμικές εμπλοκές  από την Συρία-ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο μέχρι  Βαλκάνια.
Άραγε προλαβαίνουμε να ετοιμαστούμε πνευματικά και ψυχικά για αυτά που θα βιώσουμε;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας