Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Καλά δεν βλέπετε, ότι αποβιβάζονται στην Λέσβο με τα μεταχειρισμένα μαύρα φουσκωτά των ειδικών δυνάμεων της τουρκίας;


Και επειδή δεν  θέλουμε να δούμε ή να αντιληφθούμε τι γίνεται , θα το πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μετά την Συρία ( αμφίβολο αν αφήσουν τον Ερντογάν να πετύχει τους στόχους του δηλ. την δημιουργία ουδέτερης ζώνης στο Βόρειο τμήμα της ) έρχεται η δική μας η σειρά και ταυτόχρονα επικαιροποιείται ακόμη μια φορά η ρήση του μακαριστού Σιατίστης κυρου Αντωνίου που έλεγε « μετά το κακό της  Συρίας, έρχεται η δική μας σειρά»
Είναι φως φανάρι με τις συνθήκες που δημιουργούν, φέρνουν μεγάλο κακό μέσα στην Ελλάδα.
Ο πόλεμος στην Συρία που έτρεχε παράλληλα με τα δικά μας μνημόνια ήταν το άλλοθι της νέας εποχής για να φτιάξει πρόσφυγες πολέμου όχι από την Συρία αλλά από το Αφγανιστάν , το Πακιστάν, την Σομαλία κα.
 Σας ανοίγω μια παρένθεση ( το 1990 μια χαριτωμένη αγία ψυχούλα στις ερωτήσεις μας για το τότε  « ανθρωπιστικό  άνοιγμα»  των συνόρων με την Αλβανία, μας έλεγε:
-         Ακόμα δεν είδαμε τίποτε
-         Στην Ελλάδα σε κάποια χρόνια θα έρθουν για να χωνέψουν όλες οι φυλές της γης)  

Και επανερχόμαστε , ο Ερντογάν δεν μασάει τα λόγια του , του φεύγουν στον αέρα γιατί έχει μεγάλο μένος για τους Έλληνες.
Τις προάλλες διαμήνυσε, ότι αν δεν τον αφήσουν να φτιάξει ουδέτερη ανθρωπιστική ζώνη στην Βόρειο Συρία, στην οποία θα ανοικοδομήσει κατοικίες, ώστε να στεγαστούν 1 με 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες για να τους ανακουφίσει , αν δεν … είναι λέει αναγκασμένος να τους εξαπολύσει στην Ευρώπη για να βρουν  την μοίρα τους.
Δηλ. εννοεί, ότι θα δημιουργήσει ασφυκτικές και δραματικές συνθήκες στην Ελλάδα και δη στο ΑΙΓΑΙΟ και στον Έβρο.
Ο Ερντογάν εκβιάζει και οι ξένοι κάνουν ότι δεν ακούν.
Γνωρίζουν ότι αυτό που πάει να κάνει στην Βόρειο Συρία είναι διακαής σκοπός του   να περικυκλώσει τους Κούρδους και να στείλει το υπό σύσταση κουρδικό κράτος  στις καλένδες για αρκετά χρόνια.
Έλα , όμως που το Κουρδικό υπογράφηκε ήδη και τρέχει η αναγνώριση του σε μια έκρυθμή γεωπολιτική συγκυρία που πρόκειται να συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Ο σουλτάνος αν δεν μπορέσει να πετύχει στην έκταση που θέλει αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Συρία , θα επιδιώξει την άμεση αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ ( για αυτό μας ζαλίζει κάθε τόσο και λιγάκι με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης)
ΓΙΑ να το πετύχει αυτό έχει πολλούς τρόπους και πρώτα- πρώτα τους δυστυχείς πρόσφυγες.
Κανείς δεν τον ρώτησε τον Ερντογάν « πως συγκέντρωσες τόσο μεγάλο αριθμό ανθρωπίνων ψυχών και τι σκοπό είχες να τους κάνεις ή γιατί άφησες τα σύνορα σου ανοικτά να μπαίνουν Πακιστανοί- Αφγανοί- Σομαλοί ;)  
Η αλεπού πήγε στο παζάρι και έκανε παζάρια, αλλά τελικά επειδή γνωρίζει ότι δεν θα πάρει τίποτε έρχεται στο διάτρητο κοτέτσι από τα μνημόνια και λέγεται νέο-Ελλάς.
Παλαιότερα μάλιστα  σε άλλες δηλώσεις τους μας αποκάλεσε και κότες που ζούμε με δανεικά μέσα στα σιλό των μνημονίων.
Σουλτάνος είναι ότι θέλει λέει και εμείς σαν λαός πρέπει να τα ακούμε;
Φυσικά ΟΧΙ, ας τον ακούνε οι πολιτικοί μας.
Ο Ελληνικός Λαός δεν εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται
Μέχρις εδώ ήταν.
Τώρα όλοι αυτοί ( τούρκοι και τοκογλύφοι)  δοκιμάζουν τις αντοχές της τραυματισμένης Ελληνικής κοινωνίας.
Φοβούνται το ΞΥΠΝΗΜΑ της Ελληνικής Ψυχής αλλά ουσιαστικά αυτοί το προκαλούν ή μάλλον  συμπληρώθηκαν οι χρόνοι της ανοχής και του Ουρανού που τρέχει το δικό του ΣΧΕΔΙΟ .
Θα πονέσουμε, αλλά θα μάθουμε να διακρίνουμε τα ευκόλως εννοούμενα.
Πιπιλίζουμε όλοι μας την λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι εξ ημών πλην τα παιδιά , συμμετέχουμε σε αυτήν την φρικτή κατάσταση  με διαφορετικό ποσοστό συνυπευθυνότητας.
Πρέπει απαγκιστρωθούμε την ύστατη στιγμή από αυτό το πάθος , πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ενότητα και η ομόνοια δεν είναι απλώς λέξεις όμορφων ομιλιών, αλλά αποτελούν το πιο ισχυρό μας όπλο.
Πρέπει να βρούμε ΧΡΙΣΤΟ και να υπηρετήσουμε ΕΛΛΑΔΑ.
Τελείωσαν αυτά που ξέραμε, έρχονται άλλες καταστάσεις.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας