Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΚΑΚΟ ΗΡΘΕ : 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο 7 ΟΙΚΟΠΕΔΟ της Κύπρου


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Tο κακό μπήκε στα νερά της Κύπρου  με το παράνομο Γιαβούζ.
« Το Yavuz βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο 7 της περιοχής, για την οποία η κυπριακή κυβέρνηση διένειμε άδειες, μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου το 2011. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο τα δικαιώματα ερευνών έλαβαν η γαλλική Total και η ιταλική Eni.
Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι στον βορρά  και   η Τουρκία   προέβαλαν  επίσης αξιώσεις.  Η Άγκυρα   έχει στο   μεταξύ αναπτύξει τρία πλοία, για να εξερευνήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου, καταλήγει το Σπίγκελ.
Στις 7 Οκτωβρίου ετοιμάζεται να τρυπήσει το γεωτρύπανο και να δει την τύχη του.
Ταυτόχρονα τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ αντιμετωπίζουν  το τραγικό μη διαχειρίσιμο πρόβλημα των προσφυγικών ροών ( ρωτήστε τους κατοίκους της Σύμης και της Λέσβου , δυο κατεξοχήν ΑΓΓΕΛΟΦΡΟΥΡΗΤΩΝ νησιών – ο Αρχάγγελος Μιχαήλ  στην Σύμη και ο Αρχάγγελος στο Μανταμάδο)
Γιατί όλα αυτά ;
Απουσιάζει η « μετάνοια  αλεξικέραυνο»  που θα μας σώσει.
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει» 
Μας άφησε ένα ακριβώς χρόνο  ο ΑΓΙΟΣ να το εμπεδώσουμε και εμείς ψάχναμε που βρίσκεται το κακό ή αν πράγματι εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και είπε αυτό το πράγμα.
5 Οκτωβρίου του 2018 εκτάκτως μεταφέρουμε είδηση που επιβεβαιώθηκε σε λίγες μέρες  από πολύ γνωστό   Γέροντα  ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ώστε να απαλειφτούν οι αμφιβολίες ολιγόπιστων.
Όπως τα γράψαμε τότε γρήγορα- γρήγορα και όπως τα ακούσαμε.
« Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και είπε : « έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει» 
« Μεταδίδεται αυτή την στιγμή από χείλη σε χείλη μεταξύ Αγιορειτών πατέρων και προσκυνητών , το έκτακτο αυτό γεγονός της εμφάνισης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε προσκυνητή στο Περιβόλι της Παναγίας. 
Η είδηση αυτή πρέπει να μεταδοθεί και φυσικά ο οποιοσδήποτε μπορεί να πιστέψει, να αμφιβάλλει και ακόμα να χλευάσει. 
Οι Πατέρες είναι ανήσυχοι διότι ο ΑΓΙΟΣ ομίλησε για ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΜΕΤΑΝΟΙΑ , τώρα. 
Το γεγονός έχει ως εξής και θα προσπαθήσουμε όπως μας μεταφέρθηκε να το περιγράψουμε, 
Πριν λίγες μέρες ένας συμπολίτης μας από τα μέρη της Στερεάς Ελλάδος αποφάσισε να πάει για πρώτη φορά να προσκυνήσει στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. 
Η σύζυγος του προβληματισμένη από αυτά που λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο σχετικά με τις προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, παρακάλεσε τον άνδρα της να ρωτήσει τους Αγιορείτες Πατέρες ; 
Με το που φτάνει ο προσκυνητής αυτός στις Καρυές, κάπου ξέκοψε από την παρέα των φίλων του που τον συνόδευαν. 
Πιθανώς εκεί λίγο έξω από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στο ΠΡΩΤΑΤΟ. 
Εκεί συναπάντησε ένα μοναχό ηλικιωμένο, φυσικά άγνωστο του, που με οικειότητα τον χαιρέτισε και του είπε: 
« παιδί μου έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο» 
« η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει» 
Ο προσκυνητής του ανταπάντησε έκπληκτος : 
« Γέροντα μια στιγμή να φωνάξω την παρέα μου , να πείτε αυτά που μου είπατε και σε αυτούς» 
Τότε έστρεψε το βλέμμα του για να φωνάξει τους φίλους του, αλλά μόλις το ξαναγύρισε στον άγνωστο του Γέροντα, αυτός είχε εξαφανιστεί. 
Τέλος πάντων είπε .. δεν πειράζει και ανακοίνωσε στην παρέα του αυτά που άκουσε από τον Μοναχό. 
Όμως το φωτεινό πρόσωπο του άγνωστου ΓΕΡΟΝΤΑ αποτυπώθηκε στο μυαλό του. 
Μπαινοβγαίνοντας ο προσκυνητής αυτός στα καταστήματα με τα εκκλησιαστικά είδη στις Καρυές ,ξανα έβλεπε το πρόσωπο αυτό που το είχε φρέσκο πάνω στις εικόνες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που διέθεταν τα καταστήματα. 
Και μονολογούσε 
« μπα ιδέα μου είναι» 
Αλλά το μυαλό του δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την απρόσμενη αυτή συνάντηση. 
Φυσικά ούτε μπορούσε να αποκαλύψει τους λογισμούς του στους φίλους του για να μην τον πουν « πειραγμένο» 
Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, όπως μας είπαν οι Αγιορείτες δεν βράδυνε να αποκαλύψει σε αυτόν την αλήθεια του γεγονότος. 
Την επόμενη ημέρα της διαμονής του στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ έλαβε ένα τηλεφώνημα από την θυγατέρα του που σπουδάζει σε Ελληνικό περιφερειακό Πανεπιστήμιο. 
Η ίδια η κόρη του που δεν γνώριζε ότι ο πατέρας της έφυγε εκείνες τις ημέρες με την παρέα του στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ για προσκύνημα , του είπε στο τηλέφωνο: 
« μπαμπά εχθές το βράδι παρακαλούσα στην προσευχή μου να λυθούν κάποια προβλήματα που έχω με την Σχολή » 
« όταν κοιμήθηκα είδα στον ύπνο μου ένα γλυκούλη παππούλη μοναχό και μου είπε : 
Κόρη μου θα σε βοηθήσω, είμαι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, οι γονείς σου με επικαλούνται , άλλωστε σήμερα το πρωί συνάντησα τον πατέρα σου στις Καρυές» 
Πάτερα αυτό που μου είπε ο ΑΓΙΟΣ αληθεύει;» 
Πέρα από αυτό το Θαυμαστό γεγονός, οι Αγιορείτες Πατέρες ανησυχούν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και για αυτό τον λόγο προσκληθήκαμε να το ανακοινώσουμε όπως μας μεταφέρθηκε πριν από λίγες ώρες. 
« ο ΟΥΡΑΝΟΣ μας καλεί με τον ΑΓΙΟ Γέροντα του ΕΘΝΟΥΣ μας, ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, στις κρίσιμες αυτές στιγμές που διερχόμαστε εις πραγματική ΜΕΤΑΝΟΙΑ, έστω και στο παρά πέντε» 

Το ΚΑΚΟ ήρθε  σε εμάς που το βλέπουμε ήδη στα νερά της Κύπρου και σε όλο τον κόσμο που θα το δει σε λίγο, καθότι από κάτω του δεν κοχλάζουν μόνο οι τεκτονικές πλάκες, αλλά και τα αίματα αθώων ανθρώπων που ξεσπιτώνονται από φρικτούς πολέμους και τα σημεία της παγκόσμιας κλιματικής ανισορροπίας.
Να νικάμε το Κακό με το ΚΑΛΟ , αυτό έλεγε ο ΑΓΙΟΣ και εδώ μένουμε.
Πρέπει να βρούμε αποθέματα ΚΑΛΟΥ που τόσο καιρό το σκορπούσαμε ασύστολα. Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ δύσκολες για όλους και θα δοκιμαστούν τα πάντα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας