Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΩΝ μας. Συγκλίνει το BREXIT στις ίδιες ημερομηνίες με την ενεργοποίηση των S-400 στην τουρκία.


 Μας λένε « εντάξει θα γίνουν κάποτε αυτά που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ,όχι τώρα, αλλά σε 10 , 20 χρόνια»
Και τους λέμε  « καλά δεν έχετε μάτια για να δείτε τα ολοφάνερα ΣΗΜΕΙΑ των ΚΑΙΡΏΝ μας ; »
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τότε που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ την εξής φράση « πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια ή να είναι βόδι» δεν μπορούσαμε να την κατανοήσουμε , όπως τώρα.
Να γιατί όλα θα γίνουν  ξαφνικά και η θεραπεία μας θα είναι  άμεση.
 Το οριστικό  BREXIT  με  συμφωνία πήρε παράταση μέχρι της 31 Ιανουαρίου 2020 ή και λίγο πριν σχετιζόμενο με την πιθανή προκήρυξη εκλογών στην Μ. Βρετανία.
Η χώρα του παραδοσιακού θρίλερ παράγει καθημερινά επεισόδια πολιτικών θρίλερ με ότι συνέπεια έχουν αυτά στην οικονομία της χώρας ή αυτής της ΕΕ ή της παγκόσμιας οικονομίας.
Παράταση του θρίλερ αυτού  βλάπτει και αποδυναμώνει τις οικονομικές πολιτικές της ΕΕ  και κατά επέκταση δημιουργεί νέες γεωπολιτικές αστάθειες στο παραδοσιακό χώρο που κινείται ιστορικά η εξωτερική πολιτική της Αγγλίας ( βλ. Βαλκάνια , Αν. Μεσόγειο – Κύπρο , Εγγύς και Άπω Ανατολή )
Ανοίγουμε μια παρένθεση , η έξοδος της Αγγλίας από την ΕΕ την αποδεσμεύει για  να χαράξει νέες στρατηγικές και οικονομικές πολιτικές στους εν λόγω χώρους, αλλά και να παίξει δικό της πρωταγωνιστικό χώρο σε ανεξάρτητους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Αν . Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ( Κιρκούκ , Μουσούλη, Ιράκ , Σαουδική Αραβία γνωστά της μέρη πριν τον Α΄ ΠΠ)
Φυσικά η Μεγ. Βρετανία τώρα είναι ο βασικός βραχίονας των ΗΠΑ σε μια γηραιά Ευρώπη που θέλει να ενσωματώσει όλα τα προβλήματα των Δυτικών Βαλκανίων και να βάλει και άλλα προβλήματα στο κεφάλι της( κάπου εδώ στέκει το βέτο της Γαλλίας στην πρωτεύουσα των Σκοπίων για ένταξη στην ΕΕ καθώς και για την Αλβανία).

Οι σημερινές ειδήσεις , μας προϊδεάζουν για έκτακτους προβληματισμούς που  φυσικά μας αφορούν σαν Ελλάδα,  τώρα που κορυφώνεται η επιθετικότητα της τουρκίας.
« Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία από την Ρωσία θα έχουν τεθεί σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Την δήλωση αυτή έκανε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο αμερικανικό Πεντάγωνο η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Έλεν Λόρντ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Ουάσιγκτον.
«Αναμένουμε ότι θα είναι σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα στα τέλος του έτους», δήλωσε η Λόρντ.»  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το στοίχημα της ειδησεογραφικής ενημέρωσης το επόμενο διάστημα πιθανώς να είναι:
Το BREXIT να συμβεί πριν την ολοκλήρωση της ενεργοποίησης  των S-400.
Να συμβεί μετά ή ταυτόχρονα.
Όμως και τα δυο φαίνεται να συγκλίνουν στις ίδιες ημερομηνίες πάνω κάτω.
Το ερώτημα είναι γιατί καταλήξαμε σε αυτή την σύγκλιση;     
 Να σας το πούμε ευθέως αν και υπάρχουν και άλλοι παράμετροι .
Όλοι ποντάρουν στην εξουθένωση της τουρκίας τώρα που έπεσε στην παγίδα της Συρίας.
Αλλά της έχουν ετοιμάσει και άλλη παγίδα  προς τα μέρη μας ώστε να λάβει  την χαριστική βολή από την ιστορία.
Το θαύμα της τουρκικής ανάπτυξης μετά το 2000 στηρίχθηκε στο αίμα και την λεηλασία της Συρίας και οι δικοί μας εγχώριοι απαίσιοι τουρκολάγνοι το εκθείαζαν δίχως να πούνε τι ματωμένα θεμέλια είχε .
Ολόκληρα εργοστάσια ξηλώθηκαν από την Συρία και μεταφέρθηκαν στην τουρκία. Φτηνό εργατικό δυναμικό από τους πρόσφυγες του πολέμου της Συρίας τα επάνδρωσαν. Και όλα αυτά με τζάμπα κλεμμένο πετρέλαιο, ανταποδοτική δωρεά από τους ευγνώμονες προς την τουρκία  τζιχαντιστές.
Για να μην πούμε για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων κυρίως από πρόσφυγες.
Ξαφνικά οι τσέπες των τούρκων γέμισαν με χρήματα , μοντέρνα σπίτια με πισίνες , life style και τουρκοσήριαλ και ένας σουλτάνος να καγχάζει και να μας κοροϊδεύει την στιγμή που μας έβαζαν μεθοδευμένα στον Σταυρό των μνημονίων. Και όταν ερχόταν στην Ελλάδα μας κοιτούσε ως υποτελείς του.
Ξαφνικά αυτά και μετά το τουρκικό πραξικόπημα τέλειωσαν  όλα αναφανδόν. Η Ρωσία ενεπλάκει στην ΣΥΡΙΑ και σταμάτησε η τουρκική λεηλασία.
Κάπου η κρίση της Ουκρανίας καθυστέρησε την διάλυση της τουρκίας ,αλλά πλέον αυτή είχε ξεκινήσει. Οι δυτικοί  αποφάσισαν ότι η τουρκία είναι ασθενής μη ανατάξιμος.
Το αποτέλεσμα, ο σουλτάνος πήδηξε στην αγκαλιά του εχθρού Ρώσου μήπως πάρει ενέργεια που μέχρι τότε την είχε με κλέψιμο τζάμπα.
Και ο Ρώσος άρχισε τα παιχνίδια του « αν θέλεις Turkish stream αγόρασε   S-400 και ξηλώσου πολύτιμο συνάλλαγμα»
Εν κατακλείδι
Η τουρκία μπήκε στην περιπέτεια της Συρίας ως δήθεν ειρηνευτική δύναμη όχι απλώς για να δημιουργήσει τείχος προστασίας από τους κούρδους , καθότι γνωρίζει ότι το κουρδικό είναι αποφασισμένο, αλλά για να αρπάξει τα πετρέλαια της Βόρειας Συρίας κοντά στα ενεργειακά πεδία του Ιράκ.
Από το πλούσιο  ενεργειακό δυναμικό αυτής της περιοχής είχε τα προηγούμενα χρόνια τζάμπα ενέργεια.
Ο τουρκικός στρατός μπορεί να φαίνεται τεχνολογικά ισχυρός  αλλά παίζει τα ρέστα του στα ενεργειακά αποθέματα του.
Κάθε μέρα  παραμονής στην Συρία του στοιχίζει πανάκριβα.
Η καθυστέρηση έτι περαιτέρω κατά κάποιους μήνες του BREXIT δίνει χρόνο για πιο ισχυρή εξουθένωση της τουρκικής οικονομίας στο σύνολο της.
Μετά το BREXIT θα χαραχτούν νέες οικονομικές στρατηγικές και κανείς δεν θα ήθελε την αδιαλλαξία  της τουρκίας στα πόδια του.ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας