Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Όταν τα πράγματα στενέψουν Οικουμενική κυβέρνηση που θα την λένε και ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ λόγω της κρίσης;


Κακώς εχόντων των πραγμάτων ο σουλτάνος  και άλλες παρασκηνιακές δυνάμεις φαίνεται να καθορίζουν  το πολιτικό μέλλον μας και μάλιστα το άμεσο.
Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ταυτίζονται με την γαλάζια πατρίδα του Ερντογάν ως στρατηγικό εργαλείο στα χέρια του και εμείς ταυτιζόμαστε με την ηλιθιότητα , την ανικανότητα και άλλα πολλά που θα τα ψηλαφήσουμε  σύντομα.
Όμως «Durate, et vosmet rebus servate secundis»
«Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες»
 Το αναφώνησε ο Ποντίφηκας της Ρώμης λίγα 24ωρα πριν τα επεισόδια στην Μόρια της Λέσβου:
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
21 Σεπτεμβρίου 2019
« Το προσφυγικό μαζί με τις ανισότητες και την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Όπως διέρρευσε, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για την αλληλέγγυα στάση του στο θέμα των προσφύγων, ενώ ο Φραγκίσκος συνεχάρη τον πρώην πρωθυπουργό για την  ανθρώπινη διαχείριση του θέματος αυτού καθώς για την έξοδο της Ελλάδας  από την οικονομική κρίση. Τέλος εξέφρασε και την θετική του εκτίμηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών»  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη 21.09.2019
«Durate, et vosmet rebus servate secundis»
«Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες»
« Αυτή τη φράση του Βιργίλιου από την «Αινειάδα» έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος στην αφιέρωση που πρόσφερε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον θυμάται κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Ρώμη. Ο φυγάς από την άλωση της Τροίας Αινείας, που οι απόγονοί του θα ιδρύσουν τη Ρώμη, σύμφωνα με τη μυθολογία, με τα λόγια αυτά ήθελε να εμψυχώσει τους ναυαγούς συντρόφους του στις ακτές της Καρχηδόνας. Δίνοντας την κάρτα με τη φράση του Βιργίλιου, ο Πάπας είπε στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό: «Κράτα το να με θυμάσαι.»  http://www.avgi.gr/article/10807/10248590/-o-agonas-synechizetai-leei-o-papas-ston-tsipra

Και Ω ΤΗΣ ΑΤΥΧΙΑΣ σε λίγα 24ωρα έγινε ΓΗΣ- ΜΑΔΙΑΜ με τις εικόνες που είδαμε από τα επεισόδια. Ο τραγικός θάνατος μιας δυστυχισμένης γυναίκας έδωσε το έναυσμα.
30 Σεπτεμβρίου 2019
Αστυνομικοί Λέσβου στον ΘΕΜΑ 104,6: Φώναζαν «kill police»

Ως μια πολύ δύσκολη κατάσταση περιέγραψε όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6 «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν "kill police"». «Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση. Όταν είδαν το πτώμα χάρη στην εμπειρία συναδέλφων και από τύχη δεν είχαμε θύματα» πρόσθεσε ο κ. Ροδόπουλος. «Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε ο ίδιος περιγράφοντας ότι στο κέντρο υποδοχής της Μόριας βρίσκονται αυτή τη στιγμή «13.000 άνθρωποι από πάνω από 17 διαφορετικές φυλές».
https://www.protothema.gr/greece/article/930341/metanasteutiko-ekruthmi-i-katastasi-meta-ta-agria-epeisodia-sti-moria/
Μετά από αυτό άνοιξαν οι καταπακτές του ΑΔΗ ( θλίψη- θυμός ) εξ αιτίας της  μη σωστής διαχείρισης του προσφυγικού τόσα χρόνια   και το πολιτικό δυναμικό της χώρας, όπου βρεθεί και σταθεί ομιλεί για κατάσταση που αγγίζει τα όρια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ( ας πούνε καλύτερα ότι περάσαμε τις κόκκινες γραμμές και έχουμε να δούμε και άλλα , ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα του Ερντογάν να στέλνει και άλλους στα νησιά και εμείς να τους προωθούμε στην ενδοχώρα)
«  Το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναζητά ξενοδοχεία και κτίρια για να μεταφέρει μετανάστες» https://www.iefimerida.gr/ellada/prostasias-toy-politi-xenodoheia-gia-metanastes
ΚΑΙ αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι στην Αδριανούπολη της Αν. Θράκης περιμένουν για να περάσουν τον Έβρο πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες  γιατί η Βουλγαρία έπραξε το κοινώς λογικό κλείνοντας τα σύνορα της , τότε που θα βρεθούν τόσα καταλύματα να στεγάσουν συνανθρώπους μας ,  αν συνυπολογίσουμε και το 1 με 1, 5 Εκατομμύριο  ψυχές που λένε ότι στοιβάζονται στα Μικρασιατικά παράλια συν την κοινωνική αναστάτωση που θα δημιουργηθεί ;
Πλέον εισήλθαμε σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ καθότι το αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι τούρκοι αλλά και οι εταίροι μας που από το 2015 μόνο τα σύνορα τους έκλειναν και άφηναν τους  δικούς μας να πιστεύουν και να διαφημίζουν ότι τα σύνορα της Ευρώπης ταυτίζονται με τα σύνορα της Ελλάδος και άλλα  περί Διεθνούς Δικαίου …μπούρδες.
Μέσα στην Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν εξαπολύθηκαν οι αυξανόμενες   προσφυγικές ροές χρησιμοποιούμενες ως στρατηγικό όπλο του ιδίου  και παράλληλα με τις θρασύτατες απειλές του σουλτάνου δείχνουν τι έρχεται.
«Durate, et vosmet rebus servate secundis»
«Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες»
Παγκόσμια οικονομική ύφεση και κρίση προ των πυλών, BREXIT ( με δίχως τέλος οι διαπραγματεύσεις κάτι που αποδυναμώνει τις πολιτικές της ΕΕ) , Κουρδικό, Βόρεια Συρία, Λιβύη, Αν. Ουκρανία, Σινική Θάλασσα, Ιράν, στενά του Ορμούζ και του Άντεντ και πάμε στα ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ οσονούπω.
Τελικά μήπως  ο Πάπας έχει δίκαιο ;
Όποιος κατάλαβε – κατάλαβε

Έρχονται ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ, αλλά θα τα δούμε όλα.
« Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ήδη έδωσε την ΠΟΛΗ στους Έλληνες , απλώς τώρα τρέχει τα γεγονότα με υψηλές ταχύτητες» το μήνυμα αυτό δεν ήρθε από την Ρώμη αλλά από την ΝΕΑ ΡΩΜΗ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας