Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

« η μπομπότα του 40 έχει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το μεταλλαγμένο σουβλάκι της υποτελούς καθημερινότητας μας στους δυτικούς»


Αν δεν τρώγανε τα τρωκτικά της μεταπολίτευσης ( κοινώς λαμόγια) θα είχαμε αγοράσει μια ολάκερη αρμάδα από πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα σύγχρονα.
Μπορεί ο στρατός μας να έχει ΨΥΧΗ αλλά εκείνοι οι πολιτικοί καταχραστές είχαν μεγάλες τσέπες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μόλις επιστρέψαμε από ένα χωριουδάκι της Κεντρικής . Μακεδονίας , το τι αντικρύσαμε δεν περιγράφεται.
Μετανάστες – πρόσφυγες , ομάδες, ομάδες να κυκλοφορούν σε επαρχιακούς δρόμους , μέσα σε χωριά.
Ένας μας ζήτησε νεράκι του ΘΕΟΥ και του δώσαμε ευχαρίστως. Μετά δυσκολίας μας ρώτησε , τι εορτάζουμε αύριο και του απαντήσαμε « διώξαμε τους εχθρούς μας».
Χαμογέλασε και μας είπε « είστε σίγουροι για αυτό;» και το έβαλε στα πόδια.

Τελικά είμαστε δυστυχισμένος λαός αν πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μας θα μας τα λύσουν οι φίλοι ξένοι μας και στο μυαλό μας κατέβηκαν ερωτήματα και λογισμοί.
   
« η μπομπότα του 40 έχει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το μεταλλαγμένο σουβλάκι της υποτελούς καθημερινότητας μας στους δυτικούς»

« Γιατί εορτάζουμε μνήμες γερμανικής κατοχής του 40 και όχι μνήμες αυτής των ετών 2010- 2019;»

« οι φασίστες του 40 φόρεσαν κουστούμι με ρίγες το 2010 και μετά  και έγιναν τοκογλύφοι»  

Περιμένοντας να συναντήσουμε ένα σεβάσμιο παππούλη σε ένα γραφικό χωριουδάκι της περιοχής ανοίξαμε το κινητό και πέσαμε σε μια ορθή διάγνωση.


« ζούμε έναν αδυσώπητο υβριδικό πόλεμο και δεν τον αντιλαμβανόμεθα. Επειδή άδομεν ενώπιον των εμπιμπραμένων οικιών μας»

Η 28η Οκτωβρίου εξ επόψεως Ηθικών Δυνάμεων
Ομιλία του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου, συγγραφέα, μέλους ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ
« Οι ελληνόπαιδες λαμβάνουν τις βάσεις στηρίξεως της ελληνικής κουλτούρας από τους γονείς. Όχι από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό. Ούτε κοπαδιαστά από αποπροσανατολίζοντα μορφωτικά ιδρύματα. Όπως και να το κάνουμε, το σχολείο δεν είναι ικανό για να αναπληρώσει την ατομική αγωγή που προέρχεται από τον γονέα. Οι εκπαιδευτικοί, συνήθως, εκπληρώνουν ικανοποιητικά ένα πνευματικό ρόλο. Την εποχή του ’40 εξεπλήρωναν όχι μόνον τον πνευματικό αλλά και τον ρόλο του εθνικού μυσταγωγού. Και σαν ατομικές παρουσίες αποτελούσαν παραδείγματα προς μίμησιν. Για τους σημερινούς διατηρούμε αριθμό επιφυλάξεων.
Ο γονεύς είναι εκείνος που το οφείλει στην δική του πατριωτική συνείδηση να αναπτύξει στο παιδί του τις ηθικές, θρησκευτικές και αισθητικές του λειτουργίες. Και μάλιστα θα πρέπει να λάβει υπ’όψη του την αρχή της απαλλαγής από το κομμάτι της αναθεωρητικής και αμείλικτης τεχνολογίας. Μάλιστα η γυναίκα οφείλει να αποκαταστήσει την φυσική λειτουργία που δεν είναι μόνον η γέννηση των παιδιών αλλά και η ανατροφή τους.
Το 1940 ηχεί στα βαρύκοα ώτα ημών σαν κώδων συναγερμού. Γίνεται αισθητός μόνον από τους ανησύχους. Εκείνους που αντιλαμβάνονται τους ήχους της Ιστορίας. Οι υπόλοιποι ζούμε στον καινούργιο αυτό κόσμο και που δεχόμεθα ασμένως τους ήχους των πλανευτών. Των πλανευτών που λέγονται διαμορφωτές κοινωνικών ροπών και πολυπολιτισμικών πεποιθήσεων. Το παράδοξον στην περίπτωση είναι ότι δεχόμεθα ευηκόως όλα τα μέσα και τα πολυμέσα που μας καθησυχάζουν επιβεβαιώνοντάς μας, ότι δεν είναι υποχρέωση του καθενός μας να σώσει την Ελλάδα. Είναι λένε έργο των πολιτικών μας εκπροσώπων. Και τούτο, διότι θεωρούμεθα -ως ψηφοφόροι- παντοδύναμοι ρυθμιστές του μέλλοντός μας. Είμαστε λένε ο «κυρίαρχος λαός». Δηλαδή  κάτι σαν θεοί.»  https://www.militaire.gr/quot-einai-simera-o-ellinas-etoimos-na-polemisei-opos-to-1940-quot-i-sygklonistiki-omilia-enos-polemisti-tis-kyproy/
Ο υποστράτηγος έβαλε την διάγνωση αλλά έχουμε μείνει πίσω από σχήμα θεραπείας.

Να σου σε λίγο και  ο παππούλης.
Είμασταν « φτιαγμένοι»  με όλα αυτά που βιώνουμε έξω από τις πόρτες μας.

- Γέροντα γιατί δεν ξυπνάει ο Έλληνας;
Γέροντας
¨ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ¨

¨ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ  ΥΠΟΤΈΛΕΙΑΣ¨

¨ ΟΧΙ ΔΕΙΛΙΑ ΤΩΡΑ¨

¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ¨

¨ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ¨

¨ΑΦΟΥ ΦΑΜΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ ΜΑΣ¨

¨ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΆΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΎΜΕ ΛΕΥΤΕΡΑ¨

¨ ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΕΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ¨
-         Την ευχή σας
¨ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ¨
¨ Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ..ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΆΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΆ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ¨


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας